Δίκη Άλκη Καμπανού: Αποδοκιμασίες για τους 12 κατηγορούμενους - Δύσκολη μέρα, έχω αντοχές, είπε ο πατέρας

Δίκη Άλκη Καμπανού: Αποδοκιμασίες για τους 12 κατηγορούμενους - Δύσκολη μέρα, έχω αντοχές, είπε ο πατέρας

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ξεκινά σήμερα, μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί τους γιούχαρε έντονα. Φώναζαν «σκύψτε το κεφάλι, μην κοιτάς, δολοφόνοι» μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει κατ’ ουσία η κλήρωση των ενόρκων, θα τοποθετηθούν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου και θα γίνει ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δίκη οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου έφτασαν στα δικαστήρια, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Αλέξη Κούγια.

Την πρόβλεψή του ότι οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να αφεθούν ελεύθεροι λόγω του 18μηνου, εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

«Το αίτημά μας για αναπληρωτή εισαγγελέα δυστυχώς δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι η δική να ακυρωθεί. Στην πρώτη δικάσιμο έγινε η τυπική διαδικασία. Δυστυχώς προβλέπω πως οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι επειδή θα περάσει το 18μηνο. Η οικογένεια θέλει να μάθει με κάθε λεπτομέρεια πώς έγινε η δολοφονία του παιδιού τους».

Παράλληλα ο κ. Κούγιας διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας, λόγω την παρουσία των οπαδών που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια. «Ειναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την πρώτη φορά που μαζεύτηκαν οπαδοί ανεξέλεγκτοι, να ζούμε πάλι το ίδιο ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα θα ήταν αυστηρά. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν καμία προστασία. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες. Θα έπρεπε να γίνει η δίκη σε άλλη πόλη, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό».

«Δύσκολη ημέρα, έχω αντοχές» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη
«Δύσκολη μέρα, έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε», ψέλλισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού την ώρα που ανέβαινε τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι λόγω του 18μηνου.

Αποδοκιμασίες για τους 12 κατηγορούμενους

Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασαν λίγο μετά τις 9 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι «12» κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα άτομα με σκυμμένα τα κεφάλια και καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισήλθαν από την είσοδο του υπογείου γκαράζ του Μεγάρου, ενώ την ίδια ώρα συγκεντρωμένοι τους αποδοκίμαζαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων «σκύψε το κεφάλι, μη κοιτάς, δολοφόνοι».

Η μακέτα του συνηγόρου υπεράσπισης

Ο δικηγόρος του 12ου κατηγορούμενου που εμπλέκεται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, παρουσίασε μία μακέτα, υπό ακριβή κλίμακα, στην οποία απεικονίζεται το σημείο της επίθεσης, που σημειώθηκε στην περιοχή της Χαριλάου.

Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Ταουξής σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, εξήγησε: «Ο 12ος κατηγορούμενος είναι οδηγός αυτοκινήτου το οποίο μπαίνοντας στην οδό πλαστήρα κάνει μια στάση και αποβιβάζει του τρεις συνεπιβάτες και έπειτα απομακρύνεται και πηγαίνει 100 μέτρα από την πολυκατοικία που έγινε αυτό που έγινε. Δεν κατέβηκε ποτέ, δεν είχε καμία συμμετοχή, δεν ήταν μέλος του συνδέσμου, δεν πήγαινε στο γήπεδο, δεν ήταν φίλαθλος. Τον είχε καλέσει ένας φίλος για να κάνει τον μεταφορέα – ταξιτζή χωρίς να γνωρίζει για ποιο πράγμα πηγαίνουν εκεί».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα