Dentist pass: Πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά

Dentist pass: Πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά

Σύμφωνα με «Τα Νέα», έρχεται το voucher του οδοντιάτρου το οποίο θα αφορά σε δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών.

Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά προωθεί για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας. Το dentist pass έρχεται για τα παιδιά 6-12 ετών και στόχος είναι από τον Μάρτιο οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher.

Το πρόγραμμα όπως αποκαλύπτει και η εφημερίδα «Τα Νέα», περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται : Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού, Φθορίωση δοντιών, Καθαρισμός, Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά.

Οι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων. Το voucher θα έχει ισχύ έξι μήνες. Στόχος η πρόληψη προβλημάτων που εμφανίζουν τα παιδιά .

Εκτός από τον οδοντιατρικό έλεγχο, νομοσχέδιο σχεδιάζεται και για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα με παροχές από τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα