Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα παιδιά και τα εγγόνια θα σηκώσουν το φέρετρο

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα παιδιά και τα εγγόνια θα σηκώσουν το φέρετρο

Λίγες μόνο ώρες έχουν απομείνει για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σύσσωμη η οικόγενειά του συμμετείχε και σήμερα στις προετοιμάσιες. Οι γιοι του Νικόλαος και Φίλιππος παρέδωσαν στους υπεύθυνους της Μητρόπολης τη λίστα με τους 200 υψηλά προσκεκλημένους, ενώ στα ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν φτάσει οι περισσότεροι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Από την ημέρα του θανάτου του τέως βασιλιά όλη η οικογένεια είναι επί ποδός συμμετέχοντας ενεργά σε όλο το σχεδιασμό. 

Το μεσημέρι ο Νικόλαος και ο Φίλιππος επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη και συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους του ναού και τους ιερείς και τους παρέδωσαν την τελική λίστα με τους προσκεκλημένους. Από την πλευρά τους, η Μαρί Σαντάλ με τα παιδιά της, η Τατάνια Μπλάτνικ και η Νίνα Φλόρ πηγαινοέρχονται από το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς θέλουν όλα να είναι στην εντέλεια.

 Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12.00μμ στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ έως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για λαϊκό προσκύνημα.

Οι γιοι και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το φέρετρο στους ώμους τους, σύμφωνα με το Star.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πώς θα καθίσουν οι προσκεκλημένοι
Η προσέλευση των προσκεκλημένων θα γίνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο υψηλών προσώπων, το οποίο ορίζει τις θέσεις που θα έχουν μέσα στον ιερό ναό, ανάλογα με το αξίωμά τους.

Στην πρώτη σειρά από τα δεξιά θα βρίσκεται η οικογένεια του εκλιπόντος. Η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Άννα Μαρία, τα παιδιά του Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Θεοδώρα και Φίλιππος. Δίπλα στα ανίψια τους θα καθίσουν η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η πρώην πριγκίπισσα της Ελλάδας, αδελφές δηλαδή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πίσω από αυτούς θα σταθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, περίπου 30 άτομα εγγόνια και ξαδέλφια.

 Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται οι βασιλείς. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος με τη βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα. Ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος με τη βασίλισσα Σίλβια και  βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Αν και ιεραρχικά το πρωτόκολλο ορίζει πίσω από τους βασιλείς να βρίσκονται οι πρώην βασιλείς και οι διάδοχοι των θρόνων, δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές στις θέσεις λόγω συγγένιας. 

Της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες και μέλη της Ιεράς Συνόδου. 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η διαφορά στο τελετουργικό
Το τυπικό επιτάσσει η σορός του τέως βασιλέως θα τοποθετηθεί να κοιτάει την Ωραία Πύλη.

Κάθε φορά που θα τον αποκαλούν,θα τον προσφωνούν «Αξιομακάριστε δούλε του Θεού ημών σε αποχαιρετούμε», θα προσθέτουν ουσιαστικά εν συνεχεία «το Βασιλέως ημών γενόμενος» που ουσιαστικά εννοεί ότι εκπορεύεται από βασιλιά και ότι είναι βασιλικής γενιάς, αυτό εννοείται στην εκκλησία

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι θα περιλαμβάνει το επίσημο δείπνο
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μετά το τελετουργικό η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραθέσει επίσημο δείπνο και στους 200 υψηλούς προσκεκλημένους.

Το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σφυρίδες, καλαμάρια, γαρίδες και καραβίδες. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα