Ρούλα Πισπιρίγκου: Πυρά Κούγια κατά της ανακρίτριας για μεροληψία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πυρά Κούγια κατά της ανακρίτριας για μεροληψία

Στην ανακρίτρια βρέθηκε το πρωί για για να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατηγορούμενη προσκόμισε ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, άνω των 120 σελίδων - με το οποίο επιχείρησε να αποδείξει ότι είναι αθώα για τους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών της.

Με αστυνομική κλούβα οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου για να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη όλων αυτών των ετών, που είμαι δικηγόρος που είναι σχεδόν 50 χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρ. Πισπιρίγκου .

 «Δεν δολοφόνησα τα παιδιά μου»

Η κατηγορούμενη, προσκόμισε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, 125 σελίδων, με το οποίο επιχειρεί να αντικρούσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή που αντιμετωπίζει για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Η 34χρονη, πιστή στη γραμμή που έχει χαράξει από την πρώτη στιγμή, ισχυρίζεται ότι δεν είναι εκείνη που αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της, επιμένοντας πως είναι αθώα.

Προς επίρρωσιν του ισχυρισμού της επικαλείται τις γνωμοδοτήσεις ιατροδικαστών οι οποίοι στηρίζουν την άποψη ότι τα παιδιά κατέληξαν από αδιευκρίνιστα αίτια. Πρόκειται για τους Χ.Κραββαρίτη, Σ.Μεσογίτη, Ο.Δημακοπούλου και Σ. Τσαντίρη.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Κούγιας ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Χαράς Σπηλιοπούλου, της ιατροδικαστού που κλήθηκε να συνδράμει τις δικαστικές αρχές ως ειδική επιστήμονας σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση.

Η απολογία ωστόσο διεκόπη το απόγευμα με τον Αλέξη Κούγια να καταγγέλλει πως στην εντολέα του τέθηκαν ερωτήματα επιπέδου κουτσομπολιού από την ανακρίτρια.

«Δεν είναι δυνατόν για δύο ανθρωποκτονίες που επισείουν ποινή δις ισοβίου καθείρξεως να κάνεις ερωτήσεις κουτσομπολιού, είναι αδιανόητο», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρ. Πισπιρίγκου.

Ταυτόχρονα, σήμερα συνεχιζόταν και η δίκη της κατηγορούμενης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης Τζωρτζίνα. Το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσε ο εν διαστάσει σύζυγος της και πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

Η δίκη διεκόπη για τις 31 Ιανουαρίου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα