Θεοφάνεια: Εικόνες από όλη την Ελλάδα

Θεοφάνεια: Εικόνες από όλη την Ελλάδα

Με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι και με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στις δοξολογίες και στη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, γιορτάστηκε η σημερινή μέρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Θεσσαλονίκη

Ο τίμιος σταυρός αγιάζει τα νερά του Θερμαϊκού. Εικοσιπέντε άτομα βουτούν στη θάλασσα με ορμή κι ενθουσιασμό για να λάβουν την ευλογία των Θεοφανείων.

Τον σταυρό πιάνει ένας 39χρονος και δεν είναι η πρώτη του φορά. Από το 1996 πέφτει στα κρύα νερά με το ίδιο πάθος και την ίδια προσμονή.

Εκπρόσωποι των κομμάτων και των Αρχών, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν το πρωί στη παραλία της Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά χωροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου.

Αθήνα

Θεοφάνεια με ήλιο, χωρίς μέτρα περιορισμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την καθιερωμένη τελετή αγιασμού στο ιστορικό κτίριο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Η τελετή αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε από τον επίσκοπο Ευρίπου Χρυσόστομο, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, και εκπροσώπων των κομμάτων.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με τη δοξολογία των Θεοφανείων στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν την πομπή προς τη Δεξαμενή και έλαβαν αγιασμένο νερό που έτρεχε από τις βρύσες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα