Σεισμός Εύβοια: Ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή – Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους

Σεισμός Εύβοια: Ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή – Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Εύβοια στις 22:03 το βράδυ της Τετάρτης (04/01), στο ίδιο επίκεντρο που ο Εγκέλαδος χτυπάει συνέχεια το τελευταίο διάστημα με δεκάδες μετασεισμούς.

Η συγκεκριμένη δόνηση ήταν 4,2 Ρίχτερ, μικρότερη από τον μεγάλο σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima. gr ήταν ιδιαίτερα ισχυρή με πολύ δυνατή βοή για ακόμα μια φορά.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, δήλωσε πως: «Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους».

Σεισμός Εύβοια: «Το ρήγμα είναι ανησυχητικό»
Ανησυχητικό είναι το ρήγμα των Ψαχνών που έδωσε τον έντονο σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Τετάρτη 28/12/2022 για τους σεισμολόγους, που βρίσκονται σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας στενά την σεισμική δραστηριότητα του ρήγματος.

«Μας ανησυχεί γιατί το ρήγμα είναι κοντά σε αστικό κέντρο. Η περιοχή έχει δώσει πάλι σεισμό έως 5,3 Ρίχτερ», λέει ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής Διευθυντής του Γεωδυναμικού στο CNN Greece, αναφερόμενος στη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια.

Πάραλληλα ο κ. Καραστάθης τόνισε πως ακόμα και σήμερα δε μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ήταν ο κύριος σεισμός.
Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5χλμ ανατολικά των Ψαχνών ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 13,2 χλμ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα