Θάνατος 16χρονου πυγμάχου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Θάνατος 16χρονου πυγμάχου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Βαρύ εγκεφαλικό τραύμα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον άτυχο 16χρονο πυγμάχο που έπεσε νεκρός μετά το τέλος προπόνησης.

Ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση τόνισε στο MEGA ότι προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα και ότι περιμένει κάποια επιπλέον στοιχεία για να αποσαφηνίσει τα αίτια θανάτου και για αυτό θα χρειαστούν συμπληρωματικές εξετάσεις.

Το χρονικό του μοιραίου τραυματισμού

Λίγες ώρες πριν πει το τελευταίο αντίο στον εγγονό της, η γιαγιά του 16χρονου υποστηρίζει ότι το μοιραίο πρωινό ο νεαρός πυγμάχος είχε δώσει αγώνα σπάρινγκ με έναν μεγαλύτερο αθλητή.

Πρόκειται για αγώνες στο πλαίσιο των προπονήσεων που αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικής μάχης χωρίς όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την παρουσία του προπονητή του.

«Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 και 16 ετών».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον εγκέφαλο του νεαρού αθλητή φαίνονται περισσότερα αιματώματα και δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί αν ο θάνατος προήλθε από την πτώση του στις τουαλέτες του γυμναστηρίου μετά την ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε.

«Υπάρχουν τραύματα που προκαλούνται στον εγκέφαλο από ισχυρά χτυπήματα ακόμα  και με αυτά τα μέτρα προστασίας, διότι ο εγκέφαλος ουσιαστικά είναι ένα ζελέ σε σύσταση το οποίο κινείται σε μία επιφάνεια, οπότε κάθε τράνταγμα, ασχέτως αν έχουμε εξωτερικά τραύματα, μπορεί να προκαλέσουν εσωτερικά βλάβες», λέει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Η υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου που ζήτησε κατά απόλυτη προτεραιότητα την διερεύνηση του θανάτου του νεαρού αθλητή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επιστροφή της δικογραφίας από την αστυνομία στον αθλητικό εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα