Όλυμπος: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στη θέση Λούκι στο Μύτικα - Βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του αγνοούμενος ορειβάτης

Όλυμπος: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στη θέση Λούκι στο Μύτικα - Βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του αγνοούμενος ορειβάτης

Κλιμάκιο πυροσβεστών, της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ κινούνται αυτή την ώρα από το Λιτόχωρο προς το σημείο όπου βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του ο αγνοούμενος ορειβάτης.
 
Στελέχη της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ κινούνται αυτή την ώρα από το Λιτόχωρο προς το σημείο όπου βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του ο αγνοούμενος ορειβάτης, στη θέση Λούκι Στεφανιού στο Μύτικα. Ο άτυχος άνδρας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στο κενό κατά τη διάρκεια ανάβασης. Φίλος του που βρισκόταν μαζί του στο βουνό, ενημέρωσε το μεσημέρι την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και λίγες ώρες αργότερα ακολουθώντας οδηγίες από τους διασώστες εντόπισε τον ορειβάτη χωρίς τις αισθήσεις του στο απόκρημνο σημείο.

 
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο πριν τις 15:30 και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση της ΕΜΑΚ με 9 πυροσβέστες και 3 οχήματα να κατευθύνονται προς τον Όλυμπο. Με το πρώτο φως της ημέρας, θα συνδράμει από αέρος και ελικόπτερο. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες το σημείο όπου έπεσε ο ορειβάτης θεωρείται ένα από τα πιο απόκρυμνα στον Όλυμπο και η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Στις 13.40 η ΕΟΔ έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου από ορειβάτη που ανέφερε ότι αγνοούνταν ο φίλος του στη θέση Ζωνάρια στη βάση του Λουκιού του Μύτικα. Άμεσα ενημερώσαμε την ΠΥ, ενώ ο ορειβάτης ξεκίνησε την έρευνα για το φίλο του. Στη διάρκεια της έρευνας, εντόπισε αρχικά το πιολέ του και στη συνέχεια τον ίδιο, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο», ανέφερε σε ανάρτησή της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που ενημερώθηκε πρώτη για το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φίλος του ορειβάτη που δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο της πτώσης, κινήθηκε προς κοντινό καταφύγιο.

Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, σημειώνουν ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 10 νεκροί, από ατυχήματα που σημειώθηκαν σε απόκρυμνα σημεία γύρω από τα καταφύγια του Ολύμπου. Εφιστούν την προσοχή στους ορειβάτες να είναι σε καλή φυσική κατάσταση σε περίπτωση που επιχειρούν να κινηθούν σε επικίνδυνα σημεία και να έχουν ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα