Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη σπείρας που έμπαινε σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και έκλεβε χρήματα

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη σπείρας που έμπαινε σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και έκλεβε χρήματα

Οι Αρχές συνέλαβαν τέσσερις άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν σε σπείρα που είχε στόχο τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών και τους αποσπούσε χρήματα.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν με εντάλματα, χθες (8/12) σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν 51χρονο αλλοδαπό και τρεις Έλληνες ηλικίας 48, 50 και 48 ετών που κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι τουλάχιστον από το 2020 εντάχθηκαν και συμμετείχαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους και προβαίνοντας στις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες κατηγορούνται.

Έμπαιναν στους λογαριασμούς και έκαναν μεταφορές χρημάτων

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράσης υπολογίζεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 124.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα