Σέρρες: Ασύλληπτα λάθη και παραλείψεις οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία

Σέρρες: Ασύλληπτα λάθη και παραλείψεις οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία

Βαρύς και ανείπωτος ήταν ο πόνος και η θλίψη χθες στην κηδεία του μικρού Βασίλη, του 11χρονου μαθητή της 6ης δημοτικού που σκοτώθηκε μέσα στο σχολείο όταν εξερράγη ο λέβητας.
Τα ερωτήματα για την τραγωδία πληθαίνουν μία μέρα μετά το τελευταίο αντίο στον 11χρονο Βασίλη που σκοτώθηκε όταν εξερράγη το λεβητοστάσιο στο προαύλιο του σχολείου του, την ώρα που έπαιζε εκεί με άλλα παιδιά.

Ένα από αυτά, ο Μάνος, που άφησε στην πόρτα το μήνυμά του στους ουρανούς: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης».

Το παιδί είδε τον φίλο του να καταπλακώνεται από τη βαριά σιδερένια πόρτα του λεβητοστάσιου. Η πόρτα του λεβητοστάσιου εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε τον μαθητή της 6ης δημοτικού και άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και τη στιγμή που εξερράγη ο λέβητας βρίσκονταν στο προαύλιο για διάλειμμα μόνο μαθητές του ολοήμερου.

Λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Πριν από τη φονική έκρηξη τεχνικό συνεργείο είχε βρεθεί στο λεβητοστάσιο για τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.

Χθες συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι του έργου, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα απολογηθούν στο πλαίσιο της προανάκρισης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις πράξεις της  ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης και της έκρηξης, όλες εξ αμελείας.

Την ίδια ώρα το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε Δήμο και διεύθυνση του σχολείου προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα για τις συνθήκες ασφαλείας στα σχολεία όταν γίνονται ανάλογες εργασίες.

Να είναι αυτή η τελευταία τραγωδία σε σχολείο ζητούν οι γονείς του 11χρονου και να υπάρξει απόδοση ευθυνών για το χαμό του παιδιού τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα