Τράβα πες το στη μάνα του 11χρονου παιδιού ότι δε φταις εσύ, αδερφέ μου

Τράβα πες το στη μάνα του 11χρονου παιδιού ότι δε φταις εσύ, αδερφέ μου

Ένα παιδί βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας και τουλάχιστον άλλα δύο τραυματίστηκαν στις Σέρρες έπειτα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου.
Από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σχολείου Σερρών εκσφενδονίστηκε μία βαριά σιδερένια πόρτα σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε έναν μαθητή της 6ης δημοτικού.

Στο σχολείο επικράτησε πανικός. Έφτασαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβουν το 11χρονο παιδί, που ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του, αλλά και άλλους δύο μαθητές, 6 και 10 χρόνων που τραυματίστηκαν ελαφρά.

«Είναι μία κακή ημέρα για τις Σέρρες, που θρηνούν και πενθούν. Είμαστε πραγματικά όλοι συντετριμμένοι», δήλωσε στο MEGA o δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο εργολάβος δεν είχε καμία άδεια για να κάνει εργασίες στο σχολείο την ώρα που λειτουργούσε και υπήρχαν μαθητές εντός του κτιρίου.

«Ο εργολάβος που έχει αναλάβει αυτό το έργο έχει κάποιες συμβατικές υποχρεώσεις. Η βασική συμβατική υποχρέωση που περιγράφεται στη σύμβασή του είναι ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες την ώρα που το σχολείο λειτουργεί, παρά μόνο εάν έχει έγγραφη συγκατάθεση από τον διευθυντή του σχολείου ή από τον Δήμο. Τέτοια συγκατάθεση από τον Δήμο δεν υπήρξε ποτέ. Εδώ τίθεται ένα θέμα: ποιος του άνοιξε; Γιατί τα σχολεία είναι κλειδωμένα. Είμαι εξοργισμένος για εκείνους που του άνοιξαν να μπει στο σχολείο», δήλωσε.

Από την άλλη, ο διευθυντής του σχολείου ισχυρίζεται πως είχε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στους φορείς για να μη γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Τον ισχυρισμό αυτό διαψεύδει ο δήμαρχο Σερρών, ρίχνοντας το «μπαλάκι» των ευθυνών στη διεύθυνση του σχολείου.

«Δεν έχουμε κανένα έγγραφο από το σχολείο. Είναι ψευδές εντελώς, ψάξαμε όλη την αλληλογραφία χθες. Δεν μας ενημέρωσε κανείς χθες ότι θα πάει να κάνει εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Την ώρα του συμβάντος δεν ήταν ούτε ο διευθυντής ούτε ο εργολάβος εκεί. Μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων, μετά το συμβάν, ότι το πρωί ο εργολάβος βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που λειτουργούσε. Αυτό είναι εξοργιστικό», συμπλήρωσε.

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής, έδωσε μία αρχική εκτίμηση για την πιθανή αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

«Πιστεύω ότι για κάποιο λόγο όταν πήγαν να κάνουν τις διάφορες ρυθμίσεις οι τεχνικοί του συγκεκριμένου έργου, έκλεισαν τις βάνες από κλειστό κύκλωμα νερού του λέβητα και όταν μπήκε σε λειτουργία ο καυστήρας δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει το νερό, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θερμοκρασίες και η πίεση. Έτσι δημιουργήθηκε μία εκρηκτική κατάσταση και χωρίς να υπάρχει η κυκλοφορία του νερού για να εκτονωθεί η πίεση, έγινε η έκρηξη», είπε.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σερρών, ο Δήμος στρέφεται κατά του αρμόδιου εργολάβου και του διευθυντή του σχολείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα