Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική εντολή απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάσει τις δομές

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική εντολή απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάσει τις δομές

Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, συγγενείς τους αλλά και μέλη προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από την «Κιβωτό του Κόσμου» για λόγους προστασίας των ανήλικων αποφάσισαν με διάταξή τους οι εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αυτεπαγγέλτως προχώρησαν στην κίνηση αυτή, που αφορά εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και τρία ακόμα πρόσωπα, για λόγους προστασίας των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.

Με βάση αυτήν τη διάταξη απαγορεύεται στα τέσσερα πρόσωπα να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την «Κιβωτό του Κόσμου».

H εισαγγελική διάταξη ισχύει για ενενήντα μέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορά τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ποινικών ερευνών.

Με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε να  διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα, της υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί:

– Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία

– Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου

– Γνωστοποίηση για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις προς την οργάνωση

– Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετια τόσο της «Κιβωτού του Κόσμου» όσο και των 11 εμπλεκόμενων προσώπων

Όπως τόνισε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ., το πρωταρχικό κομμάτι της έρευνας είναι τα οικονομικά της «Κιβωτού».

«Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην οικονομική αστυνομία να ερευνήσει τα τέσσερα κακουργήματα. Μιλάμε για 11 άτομα από τη δομή που θα ελεγχθούν. Υπάρχουν προπαρασκευαστικές πράξεις από το διοικητικό συμβούλιο για να απομακρυνθούν και άλλα άτομα, τα οποία μπορεί να μην έχουν καταγγελθεί, αλλά να μην έχουν τα απαραίτητα προσόντα», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO