Παπαζάχος για σεισμό στην Εύβοια: Υπάρχει πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό

Παπαζάχος για σεισμό στην Εύβοια: Υπάρχει πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό

Δεν συμφωνούν οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος στις προβλέψεις τους για τον σεισμό στην Εύβοια. Με αφορμή τον σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης στην Εύβοια, μίλησε ο καθηγητής Γεωφυσικής, Κώστας Παπαζάχος.

«Ας επικεντρωθούμε όχι σε κάτι που μπορεί να γίνει αλλά στη σεισμική ακολουθία που είναι σε εξέλιξη και ας βοηθήσουμε τους κατοίκους της περιοχής να αντιμετωπίσουν αυτήν την εξέλιξη. Το τι θα γίνει αργότερα έχουμε χρόνο να το δούμε μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ, για τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ των σεισμολόγων που ήρθαν πάλι στην επιφάνεια με αφορμή τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη νότια Εύβοια και αναφορικά με τη δυναμική του ρήγματος που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο.

«Δεν έχουμε καθόλου καλή εικόνα για την περιοχή που είναι ελάχιστα μελετημένη» συνέχισε ο κ. Παπαζάχος, χωρίς να αποκλείσει την πιθανότητα ισχυρότερης δόνησης στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν και γι’ αυτό οι κάτοικοι πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, προτρέποντάς τους να αναζητήσουν ασφαλή διαμονή. Τέλος, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες για την αποφυγή πανικού σε περίπτωση νέου σεισμού.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα