Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται από το Λονδίνο που βρίσκεται και να κάνει λόγο για αξιοποίηση του νέου νόμου.
«Αξιοποιούμε το νέο νομοσχέδιο, αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο, καθώς πολλά παιδιά παραμένουν σε δομές και ιδρύματα. Θα θέλαμε να είχαμε προωθήσει το ζήτημα των υιοθεσιών με πολύ ταχύτερο τρόπο. Με το νέο διοικητικό συμβούλιο θέσαμε άτομα ικανά και αξιοσέβαστα που θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τα παιδιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Tη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και συγγενών του σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας αποφάσισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Η δέσμευση έγινε για να ελεγχθούν διεξοδικά οι λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες εκροές χρημάτων. Δεν δεσμεύτηκαν εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς αυτό θα προκαλούσε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της.

Αναμένονται καταθέσεις «κλειδιά»
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο κύκλος καταθέσεων πρώην τροφίμων στους Εισαγγελείς Ανηλίκων. Καθοριστική ήταν η κατάθεση του 19χρονου που άνοιξε το χορό των αποκαλύψεων για όσα ζοφερά συνέβαιναν στις δομές της οργάνωσης, ενώ δυο ακόμη πρώην τρόφιμοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να καταθέσουν.

Σοκάρουν οι καταγγελίες
Το 8χρονο αγόρι που αποκάλυψε όσα βίωσε στην περιβόητη τιμωρία με το «πράσινο κλουβί» της «Κιβωτού» στο Βόλο, με τρεμάμενη φωνή μίλησε στο Mega για την κακοποίηση του, αλλά και για τις χειρωνακτικές δουλειές που έπρεπε να κάνει καθημερινά.

Η μητέρα με εισαγγελική εντολή κατάφερε να πάρει πάλι κοντά της τόσο τον 8χρονο όσο και τον 15χρονο γιο της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα