Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι μεταμοσχεύσεις των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι μεταμοσχεύσεις των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας

Μέσα στη μέρα θα πάρουν δύο ασθενείς τα δώρα ζωής της 21χρονης φοιτήτριας που κατέληξε το πρωί της Κυριακής, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη στην περιοχή της Καμάρας.

Μετά την απόφαση των γονιών της να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά. 

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. Οι κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήταν επιθυμία του κοριτσιού μας. Δηλαδή μέσα από αόριστες συζητήσεις είχε εκφραστεί για αυτό το πράγμα», είπε χθες στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα