Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας και στη δομή της Χίου

Έλεγχος πραγματοποιείται, αυτή την ώρα, στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα της Αστυνομίας για τα οικονομικά της μη κυβερνητικής οργάνωσης επεκτείνεται και στην Χίο. Με εντολή που έδωσε ο εισαγγελέας έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Διεύθυνσης Χίου στα γραφεία της «Κιβωτού» προκειμένου να πάρουν όλα τα έγγραφα που βρίσκονται στην δομή. Είχε προηγηθεί μία πληροφορία περί ύποπτων οικονομικών κινήσεων στην έδρα της οργάνωσης στο νησί.

Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας «τρέχει» παράλληλα με αυτήν που διενεργεί η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει φορολογικό έλεγχο τόσο για την κινητή όσο και για την ακίνητη περιουσία της «Κιβωτού». Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το πώς διατέθηκαν τα χρήματα που λάμβανε η «Κιβωτός» από το κράτος, από χορηγίες και δωρητές και εάν αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που δόθηκαν.

Επίσης, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει έλεγχο και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της «Κιβωτού». Σε ό,τι αφορά στον πατήρ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, θα εξεταστούν τα οικονομικά τους στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν προσαύξηση της περιουσίας τους.

Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, ενώ σε περίπτωση που από τον φορολογικό έλεγχο προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στην οικονομική αστυνομία τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Πρώην στέλεχος της Κιβωτού εντοπίστηκε να αδειάζει θυρίδα από κεντρική τράπεζα της Αθήνας

«Αγγίζουν» τα 40 εκατ. ευρώ οι χορηγίες και δωρεές σε μία 5ετία

Τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου έχουν μπει στο στόχαστρο, αφού τα ποσά που ακούγονται για τις δωρεές και τις χορηγίες που “ακούγονται”, προκαλούν ζάλη! 

Από το 2017 έως το 2022, σύμφωνα με την εκπομπή, οι δωρεές και οι χορηγίες στην Κιβωτό του Κόσμου ξεπερνούν κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ίσως φτάνουν ακόμη και τα 40 εκατ. ευρώ! Το ποσό αυτό, μάλιστα, μπορεί να φτάνει τα 90 εκατ. ευρώ για το διάστημα από το 2007 έως το 2022! 

 Οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας ξεκίνησαν από την κεντρική δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό. Τα όσα ακούγονται για τη θυρίδα που… άδειασε μέσα σε λίγες ώρες, για λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα, για τη “μεγάλη ζωή” και τα ακριβά αυτοκίνητα του πατέρα Αντωνίου, όλα αυτά βρίσκονται στο μικροσκόπιο και θα εξεταστούν ενδελεχώς. 

  Σύμφωνα με το Tlive, η οικονομική αστυνομία έχει ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί πέντε προσώπων που βρίσκονται στο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες 2 ή 3 μέρες αυτό αναμένεται να γίνει δεκτό και ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου που ήταν επίτιμος πρόεδρος του Δ.Σ., της πρεσβυτέρας αλλά και της μητέρας του. 

Κιβωτός του Κόσμου: Θα θυμούνται τον πατέρα Αντώνιο για το σταύρωμά του, λέει ο αδερφός του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα