Πρώην στέλεχος της Κιβωτού εντοπίστηκε να αδειάζει θυρίδα από κεντρική τράπεζα της Αθήνας

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» πως πρώην στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» εντοπίστηκε να αδειάζει θυρίδα σε κεντρική τράπεζα της Αθήνας, μία κίνηση που αποτελεί ένδειξη ενοχής.
Πρώην στέλεχος της μη κυβερνητικής οργάνωσης εντοπίστηκε να παίρνει όλα τα χρήματα θυρίδας του από κεντρική τράπεζα της Αθήνας. Όλα έγιναν δύο μέρες πριν σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας. Τον εν λόγω άτομο φέρεται να άδειασε όλο το περιεχόμενο της θυρίδας που ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», γεγονός που θέτει πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ,  η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια εξαΰλωσης και αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών της υπόθεσης, το μυστικό άδειασμα υπήρξε τόσο λόγω της δικαστικής έρευνας, με τον κίνδυνο να αναδειχθούν στοιχεία για διαρκή κερδοσκοπία των υπευθύνων του ιδρύματος, όσο και του κινδύνου δέσμευσης και κατάσχεσης του περιεχομένου της που μπορεί να αφορούσε και ενοχοποιητικά στοιχεία για τους υπεύθυνους της δομής.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού, είχε στόχο, αφού αδειάσει την θυρίδα, να ανοίξει νέα -σε άλλη τράπεζα- στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Φέρεται δε, να είχε ήδη ενημερώσει την τράπεζα για το άνοιγμα νέας θυρίδας χωρίς όμως το σχέδιο να υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα