Λάρισα: Φοιτητής δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του λόγω χρέους 150 ευρώ

Λάρισα: Φοιτητής δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του λόγω χρέους 150 ευρώ

Δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του ένας νεαρός φοιτητής του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών του.

Ο φοιτητής με επιστολή διαμαρτυρίας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε πως δεν του δίνουν το πτυχίο του γιατί αδυνατεί να πληρώσει χρήματα για τη φοιτητική εστία.

 Ο φοιτητής, Λαυρέντης Κουρελάς, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός ηλεκτρολόγου με την επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει την αγανάκτηση του γιατί εδώ και δύο εξάμηνα ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των εστιών τον εμποδίζει να πάρει το πτυχίο του.

Όπως λέει στην επιστολή του αν οι «φοιτητές που δεν πληρώνουν το “χαράτσι” της φοιτητικής μέριμνας απαγορεύεται να ορκιστούν και να πάρουν το πτυχίο τους ακόμα και αν είναι έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών τους».

 Απευθύνεται προσωπικά στον Πρύτανη λέγοντας: «Σας ρωτώ κύριε πρύτανη, μήπως δεν γνωρίζετε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, που διαμένει στις απαρχαιωμένες εστίες του Π.Θ., διαμένει εκεί γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, λόγω χαμηλού έως και μηδενικού εισοδήματος;».

Συνεχίζει γράφοντας «σας ρωτώ κύριε πρύτανη, τι σκοπεύετε να κάνετε με ακόμα πιο «ειδικές κατηγορίες – ευάλωτες ομάδες» φοιτητών, που βρίσκονται σε ακόμα πιο δεινή θέση, καθώς είτε αποτελούν προστάτες οικογένειας όπως εγώ, είτε άτομα του οικογενειακού τους περίγυρου βρίσκονται σε ανήμπορη κατάσταση, όπως εγώ που είχα την ατυχία να πληρώ και αυτές τις δύο δραματικές προϋποθέσεις, καθώς και τον πατέρα μου έχασα, κατά την διάρκεια των σπουδών μου και η μητέρα μου νοσηλεύεται εδώ και μήνες σε πολύ δύσκολη κατάσταση με πιθανότητα αναπηρίας για το υπόλοιπο της ζωής της ύστερα από εργατικό ατύχημα στον χώρο εργασίας της;».

Τέλος, ο ίδιος ζητάει από τον Πρύτανη: «Η εξευτελιστική αυτή διάταξη του εν λόγω κανονισμού να καταργηθεί στην πράξη αποδεικνύοντας έμπρακτα εσείς ο ίδιος ότι πραγματικά η “κοινωνική σας πολιτική” όπως λέτε έχει στόχο και περιεχόμενο, δεν είναι δηλαδή κενές φλυαρίες, που από αυτές έχουμε χορτάσει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα