Κιβωτός του Κόσμου: Συνεχίζονται οι σοκαριστικές καταγγελίες

Συνεχίζονται οι σοκαριστικές καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου για κακοποιητική συμπεριφορά ξυλοδαρμούς αλλά και για σεξουαλική ασέλγεια.
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης , παιδικής εργασίας και άγριων ξυλοδαρμών μέσα σε δομές της ΜΚΟ.

Τα όσα καταγγέλλει φιλοξενούμενος της Κιβωτού για όσα συνέβησαν σε εκείνον αλλά και άλλα παιδιά στη δομή στον Βόλο σοκάρουν.

Αφορμή ήταν μια κλοπή την οποία είχε καταγγείλει το καλοκαίρι εργαζόμενος της δομής. Ένα από τα θύματα του ξυλοδαρμού θεωρήθηκε ύποπτο και έζησε τον εφιάλτη.

«Μπήκαν τα μεσάνυχτα στο δωμάτιο ο ένας του κρατούσε το στόμα ο άλλος τον χτυπούσε.

»Ξύλο τους χτύπησαν άσχημα .

»Τον 17χρονο τον πλάκωσαν του είχε πρηστεί το μάτι και το αυτί και έβγαζε αίματα ούτε που ασχολήθηκαν και μετά είπαν ότι είδε εφιάλτη».

Από τις αρχές ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμών.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 5 δομές – της Αθήνας του Βόλου της Χίου των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.

«Υπήρχε ψυχολογική βία , λεκτική βία και κάποιες φορές και σωματική.

»Κάποιου είδους σφαλιάρας ή κάποιο σπρώξιμο. Μας είχαν κλειδωμένες σε ένα δωμάτιο όχι όλες μαζί καθεμία ξεχωριστά επί 3 μήνες.

»Μας είχαν κλειδωμένες και τηρούσαμε συγκεκριμένο ωράριο.

»Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι η καθεμία είχε ένα πόστο. Έτσι το ονόμαζαν πόστο. Δηλαδή έκανε μια δουλειά», περιέγραψε η 21χρονη πρώην φιλοξενουμένη της δομής ”Κιβωτός του κόσμου”» .

Καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς
Στην Αστυνομία έχουν ήδη καταθέσει 3 άτομα.

Ο 19χρονος που έχει καταγγείλει περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του κατ ‘εξακολούθηση από στέλεχος της Κιβωτού.

Ο 16χρονος ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τα όσα φρικτά αποκάλυψε ο 19χρονος υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης του.

Εργαζόμενος δομής που μίλησε στους αστυνομικούς και για άλλα περιστατικά κακοποίησης

Κατάθεση του 19χρονου
«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες.

»Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου.

»Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα».

« Έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια »
Όπως καταγγέλλει ο 18χρονος σήμερα φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού, όταν ήταν 13 είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από εργαζόμενο.

Αποσύρεται η οικονομική ενίσχυση
Ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως με απόφαση του ιδίου αποσύρεται η όποια οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Οικονομικών στην Κιβωτό του κόσμου.

«Καμία ανοχή στην παιδική κακοποίηση» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία ανέλυσε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Εργασίας για την προστασία των παιδιών που διαβιούν σε πάσης φύσεως δομές.

Εργαζόμενοι στις δομές της Κιβωτού αλλά και πρώην φιλοξενούμενοι αναμένεται να κληθούν άμεσα για κατάθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα