Υπουργείο Εξωτερικών: Απαντά στις δηλώσεις Ερντογάν για το ψευδοκράτος

Υπουργείο Εξωτερικών: Απαντά στις δηλώσεις Ερντογάν για το ψευδοκράτος

Προκαλεί και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην ομιλία του στη Σύνοδο του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών, ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος εντάχθηκε ως παρατηρητής στον οργανισμό. Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση κατά την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ένταξη του ψευδοκράτους ως παρατηρητή στον Οργανισμό τουρκόφωνων κρατών. Το ελληνικό υπουργείο καταδικάζει την εν λόγω πράξη και την χαρακτηρίζει ως «κατάφορη παραβίαση του Διεθνές Δικαίου» και τονίζει πως η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αναφορικά με φερόμενη εισδοχή του ψευδοκράτους με το καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό τουρκοφώνων κρατών.Οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550. Η θέση της Ελλάδας είναι σταθερή και αταλάντευτη.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα