Καρδίτσα: Συγκλονίζει η μητέρα του 12χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος - Το παιδί το χάσαμε...

Καρδίτσα: Συγκλονίζει η μητέρα του 12χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος - Το παιδί το χάσαμε...

 Φύλλο και φτερό κάνουν οι αστυνομικοί, τον υπολογιστή μαθητή της πρώτης Γυμνασίου, που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του, στην Καρδίτσα.

Εν το μεταξύ, συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας μετά την είδηση της αυτοκτονίας ενός ανήλικου παιδιού μέσα στο σπίτι του. Το 12χρονο αγόρι βρήκε κρεμασμένο η δίδυμη αδερφή του.

Ο μαθητής που φοιτούσε στην Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της πόλης, εντοπίστηκε νεκρός από τη δίδυμη αδερφή του, μέσα στο σπίτι. Είχε κρεμαστεί από τη ζώνη του καράτε και στο διαμέρισμα επικράτησε πανικός. Οι γονείς έτρεξαν αλλά δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά. Πολύ γρήγορα έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά οι προσπάθειες για ανάνηψη του παιδιού στο νοσοκομείο της πόλης δεν απέδωσαν.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο κατέσχεσαν τους υπολογιστές και τα λάπτοπ που υπήρχαν στο σπίτι. Σύμφωνα με καθηγητές του σχολείου ο  12χρονος ήταν ένα ήσυχο παιδί και δεν είχε απασχολήσει ποτέ με τη συμπεριφορά του. Ήταν επιμελής και δεν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα bullying. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν είχε εκδηλώσει ποτέ την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του, στρέφουν τις Αρχές να βάλουν κι άλλα πράγματα στρο μικροσκόπιο των ερευνών.

 Θεωρείται πολύ πιθανό, πίσω από την αυτοκτονία να κρύβεται ένα διαδικτυακό παιχνίδι θανάτου. Κάτι που αναμένεται να φανεί από τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν. Οι γονείς και η δίδυμη αδερφή του αδικοχαμένου μαθητή παραμένουν σε κατάσταση σοκ. Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/10) στο σπίτι που φέτος είχε νοικιάσει η οικογένεια για να μείνει.

 Οι γονείς είναι γεωπόνοι στο επάγγελμα και εργάζονταν σε εταιρεία παραγωγής ντομάτας στην περιοχή. Το παιδί γράφτηκε στο 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας . Η είδηση της αυτοκτονίας «πάγωσε» την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, με συμμαθητές και καθηγητές να περιμένουν τις απαντήσεις από την αστυνομική έρευνα.

Στο σπίτι της οικογένειας στην Καρδίτσα έσπευσε από την πρώτη στιγμή ψυχολόγος για να στηρίξει τη 12χρονη που ήταν εκείνη που πρώτη ήρθε αντιμέτωπη με το φρικτό συμβάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το παιδί είπε σε εκείνη και στους γονείς, ότι θα πάει να διαβάσει στο δωμάτιό του. Τότε κανείς δεν περίμενε αυτά που θα ακολουθούσαν. Κάποια στιγμή η ανήλικη αποφάσισε να πάει στο δωμάτιο και είδε τον αδερφό της κρεμασμένο.

Το διαμέρισμα βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο Καρδίτσας και η είδηση που κυκλοφόρησε γρήγορα, συντάραξε ολόκληρη την πόλη. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται και τα κινητά τηλέφωνα των γονέων και εντός της ημέρας αναμένονται νέα στοιχεία για την αυτοκτονία του 12χρονου.

 «Το παιδί το χάσαμε. Το πώς και το γιατί, τι ήτανε δεν ξέρουμε. Μπορεί να ήτανε ένα ηλίθιο παιχνίδι, αλλά δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε. Από ένα ατύχημα», είπε συντετριμμένη η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο Mega. «Ήταν ένα πολύ ζωηρό παιδί, ξέρετε τα παιδιά, με παρκούρ. Ένα ζωηρό, υπερκινητικό παιδί. Ξέρετε σε αυτήν την ηλικία πώς είναι τα παιδιά, όχι κάτι όμως εμμονικό ή ιδιαίτερο. Αλλά μαθαίνουμε από την αδελφή του τώρα ότι είχε επαφές με τέτοια παιχνίδια, αλλά ό,τι και να σας πω δεν είναι σίγουρο. Εγώ μίλησα την Κυριακή, ήταν ένα υπέροχο, χαρούμενο παιδί. Λέγαμε πώς θα πάμε εκδρομές, πότε θα τους δω», είπε από την πλευρά της η θεία του 12χρονου.

«Ήταν ένα καλό, όμορφο και έξυπνο παιδί και έκανε μία βλακεία. Δεν είπε τίποτα. Τα σημάδια τώρα και εμείς τα ψάχνουμε. Τι να πούμε για το παιδί μας, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», ανέφερε η μητέρα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα