Πέλαγος του θανάτου το Αιγαίο: Ασύλληπτη τραγωδία με τον τραγικό απολογισμό να αυξάνεται

Πέλαγος του θανάτου το Αιγαίο: Ασύλληπτη τραγωδία με τον τραγικό απολογισμό να αυξάνεται

Οι ελληνικές αρχές, το Λιμενικό, η Αστυνομία , ο Στρατός, το Ναυτικό, το Πυροσβεστικό Σώμα υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες διέσωσαν ανθρώπινες ζωές
Ακόμη και αυτή την ώρα οι επιχειρήσεις διάσωσης σε Κύθηρα και Λέσβο βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς αρκετοί άνθρωποι ακόμη αγνοούνται.

Κουβέρτες και αιματοβαμμένα ρούχα πάνω στα απόκρημνα βράχια της Λέσβου, κατεστραμμένες φουσκωτές βάρκες στο έλεος των κυμάτων και στο βάθος το Λιμενικό να συνεχίζει τις έρευνες διάσωσης δεκάδων μεταναστών.

Αυτές είναι οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα με το πρώτο φως της ημέρας από την Λέσβο, όπου 16 γυναίκες και ένα ανήλικο αγόρι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε και οι ίδιοι κατέληξαν να χαροπαλεύουν με τα κύματα.

Δυστυχώς αυτό είναι μόνο το ένα πρόσωπο της τραγωδίας, καθώς την ίδια ώρα 95 άνθρωποι στα Κύθηρα πάλευαν όλο το βράδυ να μείνουν ζωντανοί, όταν και η δική τους βάρκα βρέθηκε στο πάτο της θάλασσας ανοιχτά του νησιού.

Άνθρωποι χωρίς σωσίβια προσπαθούν μέσα στη νύχτα να σκαρφαλώνουν πάνω σε γκρεμούς για να μην τους παρασύρουν τα κύματα. Όποιος έχει τη δύναμη να πιάσει το χέρι του συνανθρώπου που τον περιμένει στην άλλη άκρη, παραμένει ζωντανός. Όποιος δεν μπορεί να ανέβει ή δεν προλαβαίνει χάνεται στη θάλασσα ή πεθαίνει.

Ακόμη και αυτή την ώρα οι επιχειρήσεις διάσωσης σε Κύθηρα και Λέσβο βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς αρκετοί άνθρωποι ακόμη αγνοούνται.

Λέσβος: 17  οι νεκροί
Συγκεκριμένα το Λιμενικό το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσε 16 νεκρές γυναίκες στο ναυάγιο της Λέσβου, ωστόσο στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε ακόμη μία σορός με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός να φτάνει τις 17 νεκρές γυναίκες.

Από τους 17 νεκρούς, οι 16 είναι γυναίκες ενώ η τελευταία σορός που εντοπίστηκε ανήκει σε ένα ανήλικο αγόρι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε ακόμα μια γυναίκα ανεβάζοντας των διασωθεισών γυναικών σε 10 και έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Τα νεότερα για την επιχείρηση διάσωσης στα  Κύθηρα
Στο Διακόφτι Κυθήρων, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 μετανάστες μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή.

Στο σκάφος, που στη συνέχεια βυθίστηκε, επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Σημειώνεται ότι επιβαίνων ειδοποίησε μέσω 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και έκανε λόγο για περίπου 95 άτομα πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι μετανάστες στα Κύθηρα θα μεταφερθούν σε σχολείο της περιοχής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα