Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι θα λάβουν διπλάσιο μπόνους

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι θα λάβουν διπλάσιο μπόνους

Πότε ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και ποιοι θα πάρουν φέτος διπλό επίδομα.

Φθηνότερο κατά 0,25 ευρώ θα είναι το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της κρατικής επιδότησης, καθώς η κυβέρνηση πέρα από το αυξημένο επίδομα θέρμανσης επιχειρεί να στρέψει τα νοικοκυριά προς το πετρέλαιο θέρμανσης με τους νέους δικαιούχους να έχουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.

 Κάπως έτσι, όσοι επιλέξουν το πετρέλαιο θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο που θα έχουν αγοράσει σε μειωμένη τιμή.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του μήνα, ενώ τα πρώτα χρήματα θα φανούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα νοικοκυριά που έχουν επιλέξει το πετρέλαιο θέρμανσης και έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος.

 Όλοι οι νέοι δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τόσο τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο.  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα