Πολυτεχνειούπολη: O 30χρονος ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς. Έλεγε πως φυλάκισαν τη γυναίκα του

Πολυτεχνειούπολη: O 30χρονος ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς. Έλεγε πως φυλάκισαν τη γυναίκα του

Από τους πιο σκληρούς κακοποιούς χαρακτηρίζεται από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής ο 30χρονος Αλβανός που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο σε δύο συμμορίες με ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Ο 30χρονος συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο και αφού δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού στην οποία επιτέθηκε.

Το γεγονός ότι η αστυνομικός είχε απομακρυνθεί από το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης και ενώ ήταν μόνη της πυροβόλησε εντός του καμπ, με την αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας να αφήνει πολλά κενα για το τι ακριβώς συνέβη, δημιούργησε εύλογα ερωτήματα και αντιδράσεις.

Τι συνέβη και πώς έπεσαν οι πυροβολισμοί
Αστυνομικές πηγές κλήθηκαν λοιπόν σήμερα να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη και να αποσαφηνίσουν τα κενά στην υπόθεση.

Σύμφωνα με στελέχη της Ασφάλειας που συμμετείχαν στη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση τον 30χρονο αναζητούσαν εντός της εστίας. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε αυτός βρισκόταν εκτός του κτιρίου αλλά εντός του χώρου της Πολυτεχνειούπολης.

Μάλιστα, πρόσθεσαν, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων λίγο πριν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς βρισκόταν στην μάντρα ακριβώς απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου εκεί όπου είχαν προσαχθεί μετά τη σύλληψή τους στο σπίτι του η σύζυγος του και η μητέρα του. Ο 30χρονος σε έξαλλη κατάσταση έβριζε και απειλούσε τους αστυνομικούς για τη σύλληψη των συγγενικών του προσώπων.

Εκείνη την τώρα, περίπου 9.30 πρωί, η 35χρονη ανθυπαστυνόμος που συμμετείχε ενεργά τόσο τις έρευνες για τη δράση του 30χρονου όσο και στην αστυνομική επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξη ζήτησε να αποχωρήσει λόγω μικρής αδιαθεσίας. Μάλιστα κάλεσε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας προκειμένου να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της με το όχημά του, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Έχοντας απομακρυνθεί περίπου 300 μέτρα από τη φοιτητική εστία αλλά εντός του χώρου της Πολυτεχνειούπολης, η ανθυπαστυνόμος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 30χρονο.

Στελέχη της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ο 30χρονος εκείνη την ώρα αναζητούσε πρόσβαση σε χώρο που γνώριζε για να προμηθευτεί οπλισμό και να επιστρέψει στο ΑΤ Ζωγράφου.

Ο 30χρονος, όπως διηγούνται, βλέποντας ότι η αστυνομικός ήταν μόνη της, της επιτέθηκε με ένα κατσαβίδι.

Η 35χρονη αναγνώρισε τον 30χρονο και με μία κίνηση του χεριού της κατάφερε να αποκρούσει το χτύπημα και να τραυματιστεί ελαφρά στον ωμό. Παράλληλα κατάφερε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό της όπλο και να ακινητοποιήσει τον δράστη τραυματίζοντας τον στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα.  

Περιγράφονας η ίδια το περιστατικό το μεσημέρι της Τετάρτης στον Alpha, ανέφερε «προσπαθώντας να τον απωθήσω έκανα χρήση του όπλου μου, αλλά το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να μην υπάρχει κάποιος κοντά, γιατί ήμασταν σε πανεπιστημιακό χώρο, σε πρωινή ώρα και όλα ήταν πιθανά. Προσπάθησα να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και όχι μόνο τη δική μου».

Διευκρινίζεται ότι η ίδια αν και ήταν με πολιτικά ρούχα έφερε το αλεξίσφαιρο γιλέκο γεγονός που την έκανε στόχο στον δράστη ενώ και ο συνάδελφός της που την συνόδευε ήταν εκτός υπηρεσίας.

Μάλιστα πριν την επίθεση φέρεται να της φώναξε: «Εσύ φοράς αλεξίσφαιρο;»

Ο 30χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε συνέχεια για τη γυναίκα του που είχε συλληφθεί και ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς.

Ο δράστης διακομίστηκε στον Ερυθρό όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα