Ακροδεξιά κυβέρνηση Ιταλία: Ανησυχία ελληνικών κομμάτων για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ακροδεξιά κυβέρνηση Ιταλία: Ανησυχία ελληνικών κομμάτων για τα αποτελέσματα των εκλογών

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία δεν άφησε ανεπηρέαστη την ελληνική πολιτική σκηνή.
Η θεαματική άνοδος της ακροδεξιάς σε σύμπραξη με τη δεξιά στις κάλπες που στήθηκαν στη γειτονική Ιταλία, ήταν ένα ακόμη ισχυρό ταρακούνημα στους κόλπους της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πείρα που έχει η χώρα από τη δεκαετία του 2010 αφήνοντας αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς η χώρα μας έζησε αυτή την εμπειρία τη δεκαετία του 2010 και έμαθε από τα παθήματά της και δεν πρόκειται στο ορατό μέλλον να ξαναπέσει σε αστάθεια και στην περιδίνηση των μαθητευόμενων μάγων της πολιτικής», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ένα ιστορικό πισωγύρισμα στις πιο σκοτεινές μέρες του περασμένου αιώνα καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα σε αντίθεση με τις αντίστοιχες της Ιταλίας να παραμερίσουν τις διαφορές τους ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, προκειμένου ο Ακροδεξιός λαϊκισμός των δυνάμεων που πορεύτηκαν χέρι-χέρι στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην αποτελέσουν εναλλακτική λύση διακυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές στη χώρα μας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε και εκείνος λόγο για συντηρητική στροφή και στην Ευρώπη αφήνοντας και εκείνος με τη σειρά του αιχμές στην ιταλική κεντροαριστερά για το γεγονός ότι δεν βρήκε σημείο επαφής με τις δυνάμεις του Κέντρου και της Αριστεράς.

«Μιλάμε για μια συνεργασία όλων ακροδεξιών και δεξιών δυνάμεων. Εάν υπήρχε μια ανάλογη συνεργασία της κεντροαριστεράς με ανάλογες δυνάμεις πιθανόν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».

«Οι ανέξοδες «αντισυστημικές» κορώνες της επικεφαλής του ακροδεξιού μπλόκ Μελόνι δεν μπορούν να κρύψουν τις διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ευθυγράμμιση με τα σχέδια τους στον πόλεμο μεταξύ ληστών στην Ουκρανία, καθώς και την επιδίωξη της ιταλικής αστικής τάξης -μέσω και της ανάσυρσης της ακροδεξιάς, να θωρακίσει τα συμφέροντά της», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Η σαρωτική νίκη της Τζόρτζια Μελόνι αποδεικνύει ότι η Κομισιόν, οι Βρυξέλλες, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καταλάβει ότι οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται στο όριο της δυστυχίας, της ανέχειας και της πείνας, λόγω των αντιευρωπαϊκών και αντιλαϊκών πολιτικών», ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση.

«Η εκλογική νίκη της νεοφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι αποτελεί μια νίκη που το ευρωπαϊκό κατεστημένο κατάφερε να αποσπάσει μέσα από τα σαγόνια της τεράστιας αποτυχίας του», τόνισε το ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα