Πώς συνέβη η τραγωδία στον Όλυμπο - Ο 40χρονος έπεσε σε χαράδρα 60 μέτρων

Πώς συνέβη η τραγωδία στον Όλυμπο - Ο 40χρονος έπεσε σε χαράδρα 60 μέτρων

Λίγο πριν φτάσει στην κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, βρήκε τραγικό θάνατο ο 40χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 40χρονος ήταν μέλος ενός γκρουπ ορειβατών από τη Σλοβακία που έμεναν στο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης», σε υψόμετρο 2.697 μέτρων. Ο 40χρονος μαζί με τους υπόλοιπους ορειβάτες ανέβαιναν στον Μύτικα, ωστόσο ο άτυχος Σλοβάκος γλίστρησε και έπεσε από τη θέση «Λούκι» του Μύτικα, 100 μέτρα πριν φτάσει στην κορυφή. Ο 40χρονος έπεσε σε χαράδρα βάθους 60 μέτρων και τραυματίστηκε βαρύτατα - το πιθανότερο είναι πως ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε διασωθεί ένας 48χρονος ορειβάτης από την Αθήνα που είχε τραυματιστεί στο πόδι και είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, από όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Ο 48χρονος είχε τραυματιστεί στο πόδι την Παρασκευή καθώς ανέβαινε στον Όλυμπο και υπέφερε από φρικτούς πόνους. Χθες το πρωί επιχείρησε να φτάσει ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, τύπου Σικόρσκι για να τον παραλάβει, αλλά δεν κατάφερε να προσγειωθεί και έτσι αναχώρησε το super Puma από την Ελευσίνα. 

Μόλις αποβιβάστηκε ο 48χρονος και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κατερίνης, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ειδοποιήθηκε για να παραλάβει και τον 40χρονο ορειβάτη. Παρά την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής, ο 40χρονος ορειβάτης απεβίωσε.

Ο 48χρονος ορειβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Πηγή: .voria.g

Δείτε ακόμα