Δολοφονία Μακρή: Αναγνώρισε τον εκτελεστή η Βικτώρια Καρύδα - Είμαι πολύ σίγουρη για το ποιος τον σκότωσε

Αναγνώρισε τον εκτελεστή η Βικτώρια Καρύδα, κατά τη δίκη που ξεκίνησε στο εφετείο για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Δύο αδέλφια από τη Βουλγαρία έχουν καταδικαστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε ισόβια και σε κάθειρξη 10 ετών αντίστοιχα.

Ενώπιον του Εφετείου, οι δύο αδελφοί σήμερα αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν από το πρωί η χήρα του επιχειρηματία, Βικτωρία Καρύδα, η οποία είναι η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε για την δολοφονία του συζύγου της.

Τους φόβους της γιατί δεν έχει συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή εξέφρασε η χήρα του επιχειρηματία,  Βικτώρια Καρύδα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

 «Είμαι πολύ σίγουρη για το ποιος σκότωσε τον άνδρα μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτοί,» δήλωσε η Βικτώρια Καρύδα, σχετικά με τους καταδικασθέντες για την δολοφονία του Γιάννη Μακρή, οι οποίοι δικάζονται στο Εφετείο, σε δίκη που άρχισε σήμερα.  «Εύχομαι η αστυνομία να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για αυτόν που έχει πληρώσει», είπε αναφερόμενη στον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε: «Εννοείται πως φοβάμαι, όλος ο κόσμος πρέπει να φοβάται, αυτό είναι δολοφονία».

«Τον παρακολουθούσε για δέκα μέρες. Όταν τον έπιασαν, φαίνεται ότι είναι ο ίδιος», επεσήμανε για τον καταδικασμένο για την εκτέλεση του άνδρα της.

 Ο δικηγόρος της Βικτώρια Καρύδα, Γιάννης Μαρακάκης, εξέφρασε τη συμφωνία του «με τις διαπιστώσεις του πρωτόδικου δικαστηρίου» και τόνισε ότι, «οι δράστες έκαναν λάθη και φτάσαμε σε αυτούς».

Επεσήμανε δε πως, «πριν φτάσουμε στο Εφετείο, ο βασικός μάρτυρας από το περιβάλλον των δραστών, δολοφονήθηκε». «Έχουμε ζητήσει από τις Αρχές να αντλήσουμε στοιχεία για το πώς συσχετίζεται η δολοφονία του ανθρώπου που αναγνώρισε τον δράστη με την δολοφονία του Μακρή», κατέληξε ο νομικός.

Να σημειωθεί ότι με την κατάθεση της χήρας του 46χρονου επιχειρηματία, Βικτώριας Καρύδα, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, το 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Στην κατάθεση της η κ. Καρύδα είπε ότι από το υλικό κάμερας που κατέγραψε το έγκλημα, αναγνωρίζει τον πρώτο κατηγορούμενο ως τον δράστη του εγκλήματος: «Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του. Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρό του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε» ανέφερε κλαίγοντας η μάρτυρας.

Όταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση για δημοσιεύματα σε εφημερίδα της Αυστραλίας, όπου ζούσε ο 46χρονος πριν έρθει στην Ελλάδα, που τον χαρακτήριζαν «γκάνγκστερ», η κ. Καρύδα απάντησε ότι ο σύζυγός της «ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα