Χανιά: Πώς η μητέρα κατάφερνε να πείσει τα παιδιά να μην μιλήσουν για τον ξυλοδαρμό από τον πατέρα τους

Χανιά: Πώς η μητέρα κατάφερνε να πείσει τα παιδιά να μην μιλήσουν για τον ξυλοδαρμό από τον πατέρα τους

Το κατώφλι του ανακριτή στα Χανιά πέρασε το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, ο 52χρονος πατέρας, προκειμένου να απολογηθεί για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών του. Με απόφαση της εισαγγελέως διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 52χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

Στον απόηχο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για τα βίαια ξεσπάσματα του 52χρονου Χανιώτη σε βάρος των τριών ανήλικων παιδιών του, από την προσχολική ηλικία μέχρι σήμερα, αλλά και σε βάρος της συζύγου του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι για την κατηγορία της οπλοκατοχής και την επόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου για τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Το δικαστήριο ζήτησε τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τις δύο επιθέσεις σε βάρος του γείτονα και του γαμπρού του, με συνέπεια η εκδίκαση των πλημμελημάτων να οριστεί σε δύο φάσεις.

Δεν τα άφηνε να «λύσουν» τη σιωπή τους
Όπως αναφέρει το neakriti, o 52χρονος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τη βάναυση συμπεριφορά του απέναντι στη 15χρονη σήμερα κόρη του, στον 13χρονο γιο του, στο μόλις 4 ετών κοριτσάκι της οικογένειας και απέναντι στη σύζυγό του, η οποία, αν και θύμα, διαχρονικά έμενε αμέτοχη αποτρέποντας τα παιδιά της να «λύσουν» τη σιωπή τους. Ενδεικτικό της στάσης της μητέρας είναι ότι, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, μετά από κάθε περιστατικό κατάφερνε να πείθει τα παιδιά της να μην παραδεχτούν στους αστυνομικούς όσα βίωναν μέσα στο σπίτι τους, ενώ τα διαβεβαίωνε πως δε θα επαναληφθούν σκηνικά βίας.

Ζήτησαν δικαιοσύνη
Κάτοικοι της Νέας Χώρας, που επανειλημμένως είχαν καλέσει την Αστυνομία, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στα Δικαστήρια Χανίων ζητώντας να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. Οι ίδιοι περιέγραψαν τον 52χρονο ως έναν βίαιο άνθρωπο, χωρίς συναισθήματα, που ήταν εριστικός με όλους.

Όλα αποκαλύφθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης μετά από ένα ακόμα επεισόδιο ξυλοδαρμού της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, το οποίο πήρε τέλος όταν παρενέβη ο 65χρονος γείτονας. Επίθεση δέχτηκε και ο γείτονας, αλλά και ο γαμπρός του. Ο τελευταίος μάλιστα μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο

Άγριο ξύλο για ασήμαντη αφορμή
Όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, ωστόσο, η 15χρονη κόρη του 52χρονου προκαλούν σοκ. Είπε ότι η ίδια ήταν θύμα από την ηλικία των 5 ετών και πως ο 52χρονος χτυπούσε για ασήμαντη αφορμή και τον 13 αδελφό της και τη μικρή αδελφή της από την ηλικία του ενός έτους! Έκλεινε μάλιστα στο μπαλκόνι τα παιδιά κάθε φορά που ήθελε να κοιμηθεί, ενώ βιαιοπραγούσε σε βάρος τους για ασήμαντες αφορμές. Για την ημέρα που συνέβη το τελευταίο περιστατικό η 15χρονη είπε: «Με χτυπούσε στο χέρι με ένα μαύρο σκληρό λάστιχο, σαν γκλοπ. Με χτύπησε στο χέρι. Πήγε να με χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά δεν πρόλαβε. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η μητέρα μου και τα αδέρφια μου. Η μητέρα μου δεν έκανε τίποτα».

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα