Για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα δικαστεί ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα δικαστεί ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Η άτυχη Γαρυφαλιά είχε βρει τραγικό θάνατο στις 16 Ιουλίου 2021 στη Φολέγανδρο, όπου είχε πάει για διακοπές με τον 31χρονο στο νησί.

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς που πάγωσε το πανελλήνιο, έρχεται η ώρα του εδωλίου για τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, την Παρασκευή με βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο Νάξου, παρέπεμψε σε δίκη τον 30χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπεμπτικό βούλευμα υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεων του, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Στις 17 Ιουλίου του 2021 η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Φολεγάνδρου. Ο καθ’ ομολογία δράστης σύμφωνα με το κατηγορητήριο τη χτύπησε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα.

Επί 30 ώρες κρυβόταν σε μια σπηλιά, όπου και τον εντόπισαν οι αρχές. Στους αστυνομικούς απέδωσε τη δολοφονία της κοπέλας στην κακιά στιγμή και ανέφερε ως αιτία τις λανθασμένες οδηγίες που του έδωσε για την παραλία όπου κατευθύνονταν.

Η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς έχει ζητήσει η δίκη να διεξαχθεί στην Αθήνα.

H ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Νάξου εξέδωσε το αναμενόμενο μετά την πρόταση της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου βούλευμα, με το οποίο ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου και τα μέλη του Συμβουλίου αποδέχονται την εισαγγελική πρόταση και ο δράστης του εγκλήματος, ο οποίος υποστήριζε με δημόσιες εμφανίσεις του συνηγόρου υπερασπίσεώς του ότι είναι ποινικά ακαταλόγιστος ή έστω μειωμένου καταλογισμού, παραπέμπεται, απορριπτομένων των ισχυρισμών του, στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που θα οριστεί, διότι διέπραξε εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μη γενομένου δεκτού ουδενός ισχυρισμού του.

»Μετά από αυτή την εξέλιξη, το δικηγορικό μας γραφείο και η οικογένεια της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς αναμένουμε την απόφαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Δημητρίου Παπαγεωργίου για το αν θα κάνει δεκτή την αίτηση, την οποία υπέβαλε το γραφείο μας και απηχεί τη θέληση της οικογένειας Ψαρράκου, ώστε η δίκη να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και όχι σε κάποιο από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα