Συγκλόνισαν οι επικήδειοι στην κηδεία της Θάλειας: Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, γίνονται φυλαχτά

Συγκλόνισαν οι επικήδειοι στην κηδεία της Θάλειας: Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, γίνονται φυλαχτά

Σε όλη τη ζωή προστάτες σου οι γονείς. Ζούμε δύσκολες στιγμές. Το ναυτικό για σένα ήταν ένα όνειρό. Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, φυλαχτό θα είσαι για τους γονείς σου τον αδελφό σου....

 Την Θάλεια αποχαιρέτησε εκφωνώντας επικήδειους ο εξάδελφός της αλλά και συνάδελφοί της, ο αρχηγός της σχολή της και ένας εκ των συμμαθητών της, εκ μέρους όλων στον πλοίο.

Σε κλίμα οδύνης και πένθους τελέστηκε στον Μητροπολίτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνυμου, η νεκρώσιμη ακολουθία της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου που έχασε τόσο πρόωρα τη ζωή της πριν από μία βδομάδα στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Έξω από την εκκλησία βρίσκονταν παραταγμένο ναυτικό άγημα το οποίο απέδωσε τις δέουσες τιμές.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της 19χρονης οι γονείς της και ο αδελφός της, που την αποχαιρέτησαν έχοντας στο πλευρό τους για στήριξη φίλους και συγγενείς. Τη Θάλεια αποχαιρέτησε εκφωνώντας επικήδειους ο εξάδελφός της αλλά και συνάδελφοί της, ο αρχηγός της σχολής της και ένας εκ των συμμαθητών της, εκ μέρους όλων στον πλοίο.
 
«Με τις θυσίες σου έγινες πρότυπο δοκίμου. Ξέρω ότι υπήρξαν στιγμές που απόρησες αλλά ξέρω ότι αγάπησες τους συμμαθητές σου και τη ναυτοσύνη. Απέδειξες ότι ήσουν παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο δοκίμου αλλά ανθρώπου. Κατάφερες με το πνεύμα σου να πετύχεις τους στόχους σου. Ταξίδεψες μαζί μας σε χώρες μακρινές θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι να χορεύεις. Μετανιώνω προσωπικά που δεν είμαι καλός χορευτής και δεν μπόρεσα να χορέψω μαζί σου. Δεν θα ξεχάσω το χαμόγελό σου. Ήσουν μια από εμάς και ο δεσμός που μας διέπει δεν επιτρέπει να σε ξεχάσουμε ποτέ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και γαλήνια σε αυτό το τελευταίο σου ταξίδι. Θα ζήσεις για πάντα στις καρδιές μας».

«Έφυγες τόσο πρόωρα και ξαφνικά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς δάκρυσα τη στιγμή που μας μάζεψε ο κυβερνήτης και μας ανακοίνωσε ότι έφυγες. Οπως δεν θα ξεχάσω τη σιγή που επικρατούσε εκείνη την ημέρα στο πλοίο. Κανείς δεν μπορούσε να το διανοηθεί. Δεν θα ξεχάσω τον τρόπο που ο καθένας προσπαθούσε να στηρίξει ο ένας τον άλλον. Στις αναφορές είμαστε πλέον μείον ένας, η σκέψη με συγκλόνισε. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι κανείς δεν θα ξεχάσει τις στιγμές που ζήσαμε μαζί. Μπορεί να έφυγες αλλά θα είσαι πάντα μια από εμάς», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο συμμαθητής της άτυχης Θάλειας στη σχολή.

«Σε όλη τη ζωή προστάτες σου οι γονείς. Ζούμε δύσκολες στιγμές. Το ναυτικό για σένα ήταν ένα όνειρό. Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, φυλαχτό θα είσαι για τους γονείς σου τον αδελφό σου τον Θανάση. Θα είσαι πρότυπο για όλους μας. Θα είσαι στυλοβάτης μας, το θεμέλιο για να πετύχουμε στις ζωές μας» ήταν τα συγκινητικά λόγια του εξαδέλφου της 19χρονης.

 Το παρών στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας και συμμαθητές της Θάλειας από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Επίσης παρίστανται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός της άτυχης ναυτικής δοκίμου.

 Με πληροφορίες από onlarissa, larissanet

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα