Κακοκαιρία: Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται για 5η ημέρα τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο καλοκαίρι.
Συνεχίζεται και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας η κακοκαιρία, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο πέρασμα της. Μέχρι στιγμής τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια, ενώ της επόμενες ώρες αναμένεται νέο χτύπημα της κακοκαιρίας. Χθες πάντως στην Αττική παρουσιάστηκαν μεγάλα προβλήματα, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους και οδηγοί κινδύνευσαν μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Πολιτική Προστασία και κρατικός μηχανισμός παραμένουν σε συναγερμό για το κύμα κακοκαιρίας που εξακολουθεί να σαρώνει πολλές περιοχές της χώρα.

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν σε ολόκληρη την Αττική από την κακοκαιρία, δρόμοι έγιναν ποτάμια, καθώς σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες.

Οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν μια γυναίκα από το αυτοκίνητό της. Υποβασταζόμενη προσπαθεί να κρατηθεί από την πόρτα του πυροσβεστικού οχήματος για να φτάσει μέχρι εκεί.

Η λεωφόρος Δροσιάς στο Διόνυσο από δρόμος έγινε ποτάμι. Μέσα σε λίγα λεπτά οι οδηγοί που βρίσκονταν με τα αυτοκίνητά τους εκεί, εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα σχεδόν εξαφανίστηκαν κάτω από το νερό.

«Εδώ δες το αμάξι έχει γίνει κανονικά βάρκα κολυμπάει . Η άλλη βάρκα εδώ πάει βόλτα, εδώ κοίτα το νερό έχει φτάσει δεν ξέρω και εγώ πόσο, θάλασσα κανονική».

Κερατσίνι ώρα 13.00 το μεσημέρι. Η απίστευτη καταιγίδα μισής ώρας μετέτρεψε σε λίγα λεπτά τους δρόμους της περιοχής σε .. ποτάμια.

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας ένας οδηγός αυτοκίνητου εγκλωβίζεται στα λασπόνερα , «δεν είναι δικό μου είναι του αφεντικού μου και πήγε να πνιγεί.. ο άνθρωπος είναι σε σοκ»

«Ήμουν απέναντι και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω ήρθε η πυροσβεστική και τον έβγαλε», δήλωσε ένας αυτόπτης.

Από την καταρρακτώδη βροχή πλημμύρισε και ένα συνεργείο. Ίδια εικόνα και στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής με όσα μέσα διέθεταν προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα βουλωμένα φρεάτια.

Χάος στο Κέντρο
Ένας οδηγός μηχανής δεν πρόλαβε να αποφύγει τη τεράστια λακκούβα που δημιουργήθηκε και έπεσε μέσα με το το μηχανάκι του.

Πρωτόγνωρες εικόνες έντονης κακοκαιρίας κάτω από την Ακρόπολη, στον πεζοδρόμο της Διονυσίου Αρεοπαγιτου στο Θησείο ο δυνατός αέρας προκάλεσε ζημίες και έκανε τις ομπρέλες να «χορεύουν» στο ρυθμό του, όσοι ήταν στο σημείο έτρεχαν να προστατευτούν.

«Ένα τέταρτο βροχής στα Κάτω Πατήσια τα μετέτρεψε σε λίμνες, με τη διέλευση των αυτοκίνητων να γίνεται με δυσκολία»

Ένοικοι πολυκατοικίας τοποθέτησαν σακιά με άμμο στην είσοδο για να μην μπουν τα νερά.

Προβλήματα και στις Κυκλάδες
Η νύχτα έγινε μέρα κι ο ουρανός έγινε ένα με τη θάλασσα. Κάτοικοι και τουρίστες στις Κυκλάδες ξύπνησαν έντρομοι από την καταιγίδα που έπληξε τα νησιά και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Εντυπωσιακές οι εικόνες υδροστρόβιλου που σχηματίστηκε στη θάλασσα ανοιχτά της Μυκόνου. Η κακοκαιρία όμως προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στο νησί των ανέμων όπου η θάλασσα βγήκε στη στεριά.

Στα Δυο Χωριά Τήνου τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από την πλαγιά του Κεχροβουνίου σχημάτισαν έναν επικίνδυνο χείμαρρο. Στα σοκάκια του νησιού σχηματίστηκαν παντού ρυάκια ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ένα ποτάμι λάσπης οι δρόμοι και στην Παροικιά της Πάρου. Και στην Κεφαλλονιά έπεσαν τόνοι βροχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους χτύπησε την Σάρτη και την Συκιά.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων η «ψυχρή λίμνη» τις επόμενες ώρες θα χτυπήσει περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αφού το 112 ενεργοποιήθηκε σχεδόν για τη μισή επικράτεια.

Η προειδοποίηση αφορά τις παραθαλάσσιες, κυρίως, περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων – Θα “χτυπήσουν” και την Δυτική Ελλάδα
Μέχρι στιγμής τα τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια, ενώ της επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα χτυπήσει σε περιοχές που βρέχονται από τα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την χώρα μας με αποτέλεσμα τη διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη ημέρα.

Χαλκιδική
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε διακοπές ρεύματος και σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής. Μάλιστα τουρίστας εγκλωβίστηκε μέσα σε ρεύμα.

Στη Θάσο, χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς.

Στις Σέρρες, δέντρα έπεσαν λόγω της ισχυρής καταιγίδας και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα