Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Εκκενώνεται ο οικισμός Άνω Βλυχάδα. Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Εκκενώνεται ο οικισμός Άνω Βλυχάδα. Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού

Μεγάλη είναι η φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Πέραμο το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου. Οι φλόγες είναι πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, η οποία έκλεισε από τα διόδια της Ελευσίνας. Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Άνω Βλυχάδα για προληπτικούς λόγους. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο. Μήνυμα έστειλε και το 112 στους κατοίκους για να είναι προσεκτικοί.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε υπαίθριο χώρο περίπου 10 χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι Δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν, 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το  για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή και από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Έκλεισε η Ολμπία Οδό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται αυτή την ώρα, λόγω της φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος
 Στην επιχείρηση υπήρξε κι ένα ατύχημα με  πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air tractor, το οποίο κατά τον ανεφοδιασμό «κόλλησε» στη θάλασσα και δεν μπορούσε να απογειωθεί. Οι πιλότοι εγκατέλειψαν το μικρό αεροσκάφος άμεσα και ξεκίνησε επιχείρηση από το Λιμενικό για να μεταφερθούν στη στεριά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους,  καθώς περισυνελέγησαν από μια ιδιωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιά

Διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο ύψος της Νέας Περάμου έχει σημειωθεί αυτήν την ώρα ύστερα από σχετική εντολή της Πυροσβεστικής εξαιτίας πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, δύο αμαξοστοιχείες του Προαστιακού αναμένουν στους σταθμούς των Άνω Λιοσίων και της Νέας Περάμου, ενώ σχεδιάζεται η χρήση λεωφορείων εφόσον επιτραπεί  η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, η οποία παραμένει κλειστή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO