Ζάκυνθος: Ποινική δίωξη στον συζυγοκτόνο – Ρίχνει ευθύνες στην Αστυνομία ο γιός του

Ζάκυνθος: Ποινική δίωξη στον συζυγοκτόνο – Ρίχνει ευθύνες στην Αστυνομία ο γιός του

Προθεσμία για να απολογηθεί ως την Παρασκευή πήρε ο δράστης της γυναικοκτονίας στη Ζάκυνθο.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελιοδικών σε βάρος του 51χρονου που δολοφόνησε άγρια την σύζυγό του, στην Ζάκυνθο, την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κάτω από τα αποδοκιμαστικά σχόλια, όλων όσων είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια.

Στο σημείο βρισκόταν και ο γιος του, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα, σύμφωνα με το imerazante.gr.

Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο δράστης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Η μητέρα μου προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια. Είχε προηγηθεί και άλλο συμβάν, λέει ο μεγάλος γιος 

«Όλοι με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ευχαριστώ όλους που είναι δίπλα μου» λέει αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ. Ο γιος της 40χρονης μιλάει στη συνέχεια για συχνούς καβγάδες στο σπίτι της οικογένειας. «Και τα προηγούμενα χρόνια που μέναμε στη Λαμία, είχαμε εντάσεις στο σπίτι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τότε, ήμασταν μικρά. Μετά μετακομίσαμε ήρθαμε στη Ζάκυνθο».

Στη συνέχεια ρίχνει ευθύνες στην Αστυνομία.

«Η μητέρα μου προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια. Είχε προηγηθεί και άλλο συμβάν, πριν το τελευταίο και λόγω του αδερφού μου αποφύγαμε τα χειρότερα. Η γειτόνισσα πήρε την αστυνομία, ήρθε η αστυνομία και δεν έκανε τίποτα. Έλεγε η γειτόνισσα “μην την αφήσετε μόνη της” και οι αστυνομικοί της είπαν να πάει να καταθέσει μήνυση. Την άφησαν αβοήθητη, μόνη της» λέει και συνεχίζει: «Οι αστυνομικοί έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για ο,τι συνέβη. Δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα».

Δεν διστάζει να αναφερθεί και στον πατέρα του. «Όσο σκέφτομαι τον τρόπο και τι έκανε θολώνω πολύ άσχημα. Η αδερφή μου το βράδυ αναζητούσε τη μάνα της. Με αυτή τη σκέψη πήγαινα πολύ θολωμένος να τον πλησιάσω».

Όσον αφορά στα παιδιά και τη ζωή τους από εδώ και πέρα, είτε θα πάνε στο Χαμόγελο του Παιδιού είτε σε συγγενείς στη Λαμία.

Στον εισαγγελέα από την πλαϊνή πόρτα των δικαστηρίων

Nωρίτερα και κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια της Ζακύνθου, ο  καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 41χρονης Ελεονώρας, μπήκε κρυφά από πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου Ζακύνθου, συνοδεία αστυνομικών της Ασφάλειας, προκειμένου να απολογηθεί στην εισαγγελέα για το στυγερό έγκλημα.

 Στο μεταξύ, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί γυναίκες, μεταξύ αυτών και φίλες του θύματος, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ, που έγραφαν “γυναικοκτονία” ζητώντας την αυστηροποίηση των ποινών.

Μαζί τους, βρίσκονταν επίσης συμμαθητές και φίλοι του 14χρονου γιου της οικογένειας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

 Ο μεγάλος γιος της 40χρονης, βρίσκεται σε απόγνωση και με το μυαλό στα μικρότερα αδέλφια του.

Μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες τόσο για την συμπεριφορά του δράστη όσο και για την προσπάθεια της μητέρας του να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της.

“Ένιωθα πως πρέπει να είμαι εδώ, να δω πως ο άνθρωπος αυτός έκανε κάτι τέτοιο. Τα αδέρφια μου είναι με συγγενείς. Πήρα τηλέφωνο, είναι εντάξει. Η αδερφή μου κοιμόταν και αναζητούσε την μητέρα μου στον ύπνο της. Τα έχουμε πει όλα αυτά. Όταν ερχόταν σπίτι ήταν θολωμένος δεν άκουγε κανέναν. Χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει για κάτι καλύτερο για τα παιδιά του. Η μάνα μου έκανε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, όλα τα έξοδα, του σπιτιού. Συντηρούσε η μάνα μου έναν τέτοιον άνθρωπο”, είπε το αγόρι.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα