Δραματικές ώρες στην Ηλεία – Δύο μεγάλα μέτωπα στα Κρέστενα

Δραματικές ώρες στην Ηλεία – Δύο μεγάλα μέτωπα στα Κρέστενα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσε οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τιθασεύουν τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.
Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα, καθώς τα μέτωπα μαίνονται σε σε Ηλεία και Εβρο ενώ δραματικές είναι οι ώρες και στη Λέσβο, όπου ακόμη η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται οικισμοί και με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν σε όλα τα πύρινα μέτωπα τα εναέρια μέσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για να τιθασεύουν τις φλόγες. Και η Δευτέρα θα είναι μια επικίνδυνη ημέρα, συνδυάζοντας ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» ξηρασίας, πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων.

Στην περιοχή της Βρίνας, σε μία χαράδρα υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι φόβοι για αναζωπυρώσεις είναι έντονοι. Μάλιστα τα πρώτα εναέρια μέσα θα αναβουν δράση, καθώς στο σημείο είναι δύσκολο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Όσον αφορά στην κατασκήνωση, υπήξε εντολή για εκκένωση, ωστόσο οι εν λόγω εγκαστάσεις βρίσκονται στο χωριό Φρίξα.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος της Βρίνας, Βασίλης Χουμαντιτσάνος. μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ενεργά μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

«Δόθηκε η εντολή για εκκένωση του πληθυσμού, απομακρύνθηκαν κάποιοι ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Οι υπόλοιποι έμειναν εδώ να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς και να προστατεύσουμε την περιοχή. Δεν γνωρίζω εάν είναι κάποιο ανθρώπινο χέρι για τα αίτια της φωτιάς, υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες. Το κακό είναι ότι στον δήμο μας έχουμε 3 ενεργά μέτωπα, παραμένουμε σε επιφυλακή», είπε ο κ. Χουμαντιτσάνος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα