Πάτρα: Αντιμέτωπη με αργία η νοσηλεύτρια που δεν περιέθαλψε τον 49χρονο

Πάτρα: Αντιμέτωπη με αργία η νοσηλεύτρια που δεν περιέθαλψε τον 49χρονο

Αντιμέτωπη με αργία είναι η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», στην οποία απευθύνθηκε ο άτυχος 49χρονος για βοήθεια, καθώς δεν έκρινε απαραιτητο να ειδοποιήσει έστω έναν από τους 78 γιατρούς που είχαν εκείνη την ώρα υπηρεσία στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα από ανακοπή.
Το Πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ που θα συνεδριάσει σήμερα θα κρίνει και την τύχη μιας ακόμη νοσηλεύτριας, ενώ αύριο αναμένεται να δώσει και τυπικά την παραίτηση του και ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Καθόταν στις καρέκλες, εκεί τον είδα. Κρατούσε τον αυχένα του και μου είπε ότι πονάει καθώς λίγο νωρίτερα ο ιδιώτης προσωπικός του γιατρός του είχε διαγνώσει ψύξη. Δεν μου είπε κάτι άλλο. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και να πάει στο Ρίο. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες», δήλωσε η νοσηλεύτρια.

Ο 49χρονος ένιωθε πόνους στο στήθος και πήγε στο πιο κοντινό νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι δεν εφημερεύει. Δεν μπορούσε όμως να οδηγήσει πιο μακριά. Λίγες ώρες αργότερα είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό που διέγνωσε ψύξη. Τον έδιωξε λέγοντάς του να πάει στο εφημερεύον.

Η περιγραφή του αδελφού του 49χρονου που είδε τον αδελφό του να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά, μες το αυτοκίνητο συγκλονίζει…

«Μου λέει είμαι έξω από τον Άγιο Ανδρέα, γιατί δεν με δεχτήκανε μου είπανε εφημερεύει το Ρίο. Μου λέει δεν μπορώ να πάω μόνος, δεν είμαι καλά, κάνε γρήγορα. Πριν φτάσω ένα λεπτό με παίρνει τηλέφωνο μου λέει γιατί αργείς. Του λέω έφτασα, ηρέμησε».

Στη διοικητική έρευνα που διετάχθη θα κληθούν για εξηγήσεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη εισαγγελικη έρευνα. Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ αφορά τις δύο νοσηλεύτριες, μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και όσους έχουν οργανικές θέσεις, καθώς θα έπρεπε να είναι στελεχωμένο από γιατρούς το ΤΕΠ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα