Μύκονος: Νέα καταγγελία για αισχροκέρδεια – Ελάχιστη κατανάλωση 500 ευρώ σε καφέ – μπαρ

Μύκονος: Νέα καταγγελία για αισχροκέρδεια – Ελάχιστη κατανάλωση 500 ευρώ σε καφέ – μπαρ

Εκατοντάδες τουρίστες απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα στα ελληνικά νησιά.

Άλλοι πάλι καλούνται να το χρυσοπληρώσουν, ακόμα και 500 ευρώ. Που; Στη Μύκονο σε καφέ μπαρ στη Μικρή Βενετία.

Το… «χρυσό» ηλιοβασίλεμα

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο megatv.com ζευγάρι τουριστών από το Σαν Φρανσίσκο επιθυμούσε να απολαύσει το ελληνικό ηλιοβασίλεμα σε ένα καφέ μπαρ του νησιού. Όταν έκατσαν στο τραπέζι ήρθαν αντιμέτωποι με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Τους ζητήθηκε σαν ελάχιστη κατανάλωση το ποσό των 500 €.

Το περιστατικό έκανε γνωστό φίλος του ζευγαριού που ζει στη Μύκονο.

«Είχαν έρθει δύο ζευγάρια φίλοι μου από το Σαν Φρανσίσκο και θέλανε να δουν το ηλιοβασίλεμα και τους είπα να πάνε από τη Μικρή Βενετία. Την άλλη μέρα που τους είδα και τους είπα πώς ήταν, μου λένε ότι πήγαμε αλλά φύγαμε γιατί κάτσαμε σ’ ένα τραπέζι και μας ζητήσανε 500€ μίνιμουμ κατανάλωση και σηκωθήκαμε και φύγαμε».

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η υπόθεση με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στη Μύκονο, με δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, μια μητέρα με την κόρη της, να πληρώνουν 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα

«Το συγκεκριμένο περιστατικό παραείναι για 2 ζευγάρια, είναι αρκετά τα χρήματα. Υπάρχουν τέτοια περιστατικά αλλά υπάρχουν αρκετές επιλογές στη Μύκονο. Όταν ζητάνε τέτοια χρήματα θα πρέπει και η υπηρεσία να είναι ανάλογη. Δηλαδή να μη χρησιμοποιούμε το brand name της Μυκόνου χωρίς αντίστοιχη υπηρεσία», λέει ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος σωματείου επαγγελματιών και επιχειρηματιών Μυκόνου.

Η Μύκονος ήδη έχει αρχίζει να γεμίζει από κόσμο, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν πως αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα.

«Κοιτάξτε είναι ακριβό νησί, δεν έρχονται όλοι γνωρίζοντας πόσο ακριβό είναι το νησί. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το κάνουν για να κερδίσουν παραπάνω. Υπάρχουν περιστατικά που δεν είναι νορμάλ κι εκεί πέρα πρέπει κι εμείς κι ως επιχειρηματίες στο νησί να δούμε πως μπορεί να βελτιωθεί αυτό».

Στα Κυκλαδίτικα νησιά στα ύψη είναι και οι τιμές τόσο στα ποτά όσο και στο παγωτό και το σουβλάκι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα