Κως: Δεκαπέντε φορές ισόβια στον Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο με τα δυο νεκρά αδελφάκια

Κως: Δεκαπέντε φορές ισόβια στον Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο με τα δυο νεκρά αδελφάκια

Σε συνολικά 15 φορές ισόβια, όσοι και οι μεταφερόμενοι με τη βάρκα που κυβερνούσε, φυλάκιση έξι μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1,4 εκατ. ευρώ, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο 51χρονος Τούρκος διακινητής μεταναστών, για το ναυάγιο που είχε σημειωθεί πριν από 7 χρόνια στη περιοχή Ψαλίδι της Κω, κατά τη μεταφορά 15 προσφύγων από τα τουρκικά παράλια, που είχε ως αποτέλεσμα να πνιγούν δύο ανήλικα αδελφάκια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 51χρονο, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, επιβάλλοντας σε αυτόν 15 φορές ισόβια κάθειρξη. Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί μεσάνυχτα της 4ης Νοεμβρίου 2015, όταν το 4 μέτρων σκάφος προερχόμενο από Αλικαρνασσό με τους υπεράριθμους πρόσφυγες (10 Σύριους και 5 Ιρακινούς) βυθίστηκε.

Οι λιμενικοί κατάφεραν να διασώσουν 13 άτομα και να ανασύρουν νεκρό ένα 4χρονο κοριτσάκι, τη Ζεινάπ, η οποία ταξίδευε με τον πατέρα της και τα τρία αδέλφια της, Ιρακινής καταγωγής, εκ των οποίων τα δυο μεγαλύτερα 10 και 9 ετών διασώθηκαν, ενώ μέχρι σήμερα αγνοείται ο 6χρονος Χουσεΐν.

Να σημειωθεί ότι η σορός της 4χρονης Ζεινάπ ενταφιάστηκε στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Κω, ενώ ο τραγικός πατέρας μαζί με τα άλλα δυο παιδιά του παρέμειναν επί δυο μήνες στο νησί, ελπίζοντας στον εντοπισμό του 6χρονου αγοριού, χωρίς ωστόσο οι έρευνες να έχουν αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα