Φωτιά στην Πάρο: Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης – Ενισχύονται οι δυνάμεις

Φωτιά στην Πάρο: Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης – Ενισχύονται οι δυνάμεις

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην Πάρο σε δύσβατη χορτολιβαδική έκταση προς τη μεριά του Μώλου με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με άρθρο στο topontiki.gr και την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω του μετώπου της πυρκαγιάς ενισχύονται οι δυνάμεις με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος που μεταβαίνει ακτοπλοϊκώς από Σύρο καθώς και 2 Α/Φ (Canadair) όπου θα συμμετάσχουν από ώρα σε ώρα στην επιχείρηση κατάσβεσης .

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάνω από δύο μέτωπα.

«Έπνεαν ισχυροί άνεμοι»

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, «ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου -στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι-, καθώς και για κάποια σπίτια, έχει αποφευχθεί». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποιες μικρές διάσπαρτες εστίες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή, φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο».

Για καλύτερη εικόνα της φωτιάς μίλησε επίσης η πρόεδρος της κοινότητας Μάρπησσας, Άννα Αντωνοπούλου.

«Ήταν επικίνδυνη η φωτιά, έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη. Έχουν πάει άνθρωποι στην μονή του Αγ. Αντωνίου για να την προστατεύσουν σε περίπτωση αναζωπυρώσεων », δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Αντωνοπούλου.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Αυτό που ανησυχούσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους ήταν ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί σε δασύλλιο στους πρόποδες του βουνού κοντά στο Πίσω Λιβάδι, όπου υπάρχει αρκετά πυκνή βλάστηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα