Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση αθλητή των Special Olympics σε ίδρυμα

Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση αθλητή των Special Olympics σε ίδρυμα

Γονείς διακεκριμένου αθλητή των Special Olympics κατήγγειλαν 5 εργαζόμενους ιδρύματος, για σεξουαλική κακοποίηση και αποσιώπηση εγκλήματος.

Σοκαρισμένος είναι ο πατέρας του αθλητή των Special Olympics, με σύνδρομο down. «Έχω χάσει την γη άτω από τα πόδια μου, δεν μπορώ να το περιγράψω, είμαι καταβεβλημένος πλέον», λέει συγκλονισμένος ο πατέρας στον ΑΝΤ1.

Οι γονείς το 22χρονου αθλητή κατέθεσαν σήμερα το πρωί μήνυση σε βάρος 5 εργαζομένων του ιδρύματος. Όπως αναφέρουν, άρχισαν να ανησυχούν όταν παρατήρησαν ασυνήθιστες αλλαγές στη συμπεριφορά του. 

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο γιος τους  έφτασε στο σπίτι του αλλαγμένος, φοβισμένος. «Το πρώτο συμβάν που μας έδωσε το δυνατό στίγμα ότι δεν μπορεί τώρα στα 22 του να κατουρήθηκε. Ήταν πολύ αγχωμένο το παιδί, δεν ήθελε να πάει σχολείο καταρχήν. Έλεγε συνέχεια στη μαμά του "μ΄αγαπάς μαμά; Θα γυρίσω στο σπίτι;"» περιγράφει ο πατέρας του.

Οι γονείς του απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο και ειδικό εισαγγελικό πραγματογνώμονα. Ύστερα από συναντήσεις που είχε ο αθλητής μαζί τους, άρχισε να δίνει σοκαριστικές περιγραφές. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας, το παιδί τους, βιαζόταν συστηματικά για μήνες.

Οι περιγραφές του αθλητή σοκάρουν. «Πάμε στο δωμάτιο και κλείνει την πόρτα με κλειδί. Κάνουμε μασάζ. Εγώ του λέω να σταματήσει. Μου βάζει ζιλοτέιπ-ταινία στο στόμα και στα χέρια. Μου πιάνει τον ποπό με τα χέρια. Με πονάει. Με χτυπάει και στα πόδια πολλές φορές… στο τέλος τρώω κέικ ή μπισκότο γιατι με αγαπάει…μου είπε αν το πεις στον μπαμπά σου θα σε μαλώσει και θα γίνεις ρεζίλι» φέρεται να περιέγραψε ο αθλητής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αθλητή, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε «υπάρχουν βίντεο που συνοδέυουν τη μήνυση και είναι σοκαριστικά, χρειάστηκαν 17-18 συνεδρίες με ειδικούς πραγματογνώμονες για να καταλήξει η Εισαγγελία στο πόρισμα αυτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα