Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης - Η προκλητική ανάρτηση του δράστη

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας από την δολοφονία της φαρμακοποιού Αΐντα Παπαδόπουλου από τον σύζυγό της.

Σήμερα Κυριακή, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 43χρονη Αϊντα η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές Νέστου, στην Καβάλα. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της και τα δύο ανήλικα παιδιά της 6 και 10 ετών, τα οποία είναι απαρηγόρητα.

Η κηδεία της 43χρονης θα έγινε στις 5 το απόγευμα στον τόπο μόνιμης κατοικίας της στον Αμυγδαλεώνα.

Συγγενείς και φίλοι της  Αΐντα Παπαδόπουλου προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ, ενώ τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

«Κοντά στο Θεό ήταν αυτή η κοπέλα. Τι χαρακτήρας. Καλή, ήρεμη, όμορφη. Βοηθούσε παντού. Για μας ήταν μια Αγία κοπέλα», λένε στον ΑΝΤ1.

Κάποιοι από αυτούς ξεσπούν για μια ακόμη γυναικοκτονία -  είναι άδικο, λένε.

Ένας από τους συγγενείς της, δηλώνει «Μόδα έγινε. Είναι η Πέμπτη, έκτη; Όποιος σηκώνει καθαρίζει την γυναίκα του. Τι είναι αυτό; αδικία που είναι ο νόμος μας... Ζηλεύω σκοτώνω. Άμα ζηλεύεις χώρισε!»

H προκλητική ανάρτηση του δράστη

Την ημέρα της κηδείας της αδικοχαμένης Αΐντας, στην Καβάλα, ο 55χρονος συζυγοκτόνος επέλεξε να κάνει μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, όπως αποκάλυψε ο Alpha.

Ο 55χρονος επέλεξε σήμερα να βάλει φωτογραφία προφίλ στο Facebook, μία φωτογραφία από την ημέρα του γάμου του με την Αΐντα, την οποία έχει σηκώσει στα χέρια του και την κρατά αγκαλιά… «Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά. Με σύννεφα στολισμένη. Ντυμένη νύφη στους Θεούς» έγραψε στη λεζάντα.

 Είναι άγνωστο πως ο δράστης χρησιμοποίησε κινητό την ώρα που είναι φρουρούμενος.

H τελευταία ανάρτηση της άτυχης γυναίκας στο Instagram

 «Ποτέ μην μετανιώνεις κάτι, γιατί κάποτε ήταν αυτό που ήθελες πραγματικά», είχε γράψει δέκα ημέρες πριν χάσει τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου.

Η δουλειά της ήταν στο φαρμακείο η αγάπη της όμως ήταν οι τέχνες. Γι’ αυτό άλλωστε είχε στήσει ένα μικρό εργαστήριο πίσω από το κατάστημα που διατηρούσε στις Πηγές Καβάλας. Εκφραζόταν μέσα από τις εικόνες που δημιουργούσε και όπως φαίνεται από τα μηνύματα που τις συνόδευαν τον τελευταίο καιρό έδειχνε κάτι να την προβληματίζει.

«Λατρεύω την ηρεμία... Έμαθα να αποφεύγω δύσκολους ανθρώπους. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να ζεις ήσυχα!», είχε γράψει σε άλλη της ανάρτηση.

«Στη ζωή δεν απαιτείς... Διεκδικείς.

Δεν περιμένεις... Προσπαθείς...

Δεν φοβάσαι... Νικάς...

Δεν ζητάς... Προσφέρεις...

Δεν μισείς... Αγαπάς...», έγραφε  σε μία άλλη.

   Ήταν βίαιος θάνατος», λέει ο ιατροδικαστής
 
Ο 55χρονος συζυγοκτόνος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα την προσεχή Τρίτη. 

 Οι αστυνομικοί συλλέγουν μαρτυρίες από γείτονες και φίλους του ζευγαριού, ενώ ο 55χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του.

Παράλληλα, τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης αποκαλύπτουν ότι ο συλληφθείς την στραγγάλισε και το θύμα πάλεψε.

«Ήταν βίαιος θάνατος, ανθρωποκτονία. Είχε στην τραχηλική χώρα εκχυμώσεις και εκδορές στρογγυλού σχήματος που είναι χαρακτηριστικό από τα δάχτυλα. Είχε και κάταγμα και ουλές οστού», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής, Νίκος Κιφνίδης.

Ομολόγησε ο 55χρονος

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 55χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν με τραύματα στα χέρια και στο λαιμό, ανέφερε ότι:

«Βρισκόμασταν με την Αΐντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι “θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω», είπε, σύμφωνα με τον Alpha.

 Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους καταθέσεις, με πιο σημαντική αυτή της υπαλλήλου του φαρμακείου.

«Έφτασα στις 18:00 – 18:15 και δέχθηκα τηλεφώνημα από τον δράστη ότι ήθελε τα δεύτερα κλειδιά για να ανοίξει τα στοράκια. Τον άκουσα λίγο ταραγμένο αλλά πού να πάει το μυαλό... Εμένα μου είπε, επειδή μιλήσαμε, ότι θέλει τα παιδιά, δεν υπάρχει θέμα. Δεν ήταν άνθρωπος εκδικητικός σε αυτό το θέμα. Εκδικητικός, φάνηκε ποιος ήταν. Εκδικητικοί είναι οι άνθρωποι που όταν τους λένε θέλω να χωρίσω έχω πρόβλημα τους αφαιρούν τη ζωή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η φαρμακοποιός και φίλη της 43χρονης.

''Θεωρούσε ότι η Αϊντα του ανήκει''
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος-ποινικολόγος της οικογένειας της φαρμακοποιού κάνει λόγο για προμελετημένο και απάνθρωπο εγκληματικό σχέδιο. Ο ίδιος θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Ανακριτή.

"Την στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια γιατί θεωρούσε και θεωρεί ότι η Αϊντα του ανήκει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης Βονικάκης ενώ φίλοι του ζευγαριού κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο χειριστικό που παίρνει πάντα αυτό που επιθυμεί.

  Ο δράστης χθες Σάββατο υπεβλήθη και σε δεύτερη εγχείρηση, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας και αναμένεται από αύριο να οδηγηθεί στον Ανακριτή. Υπάρχουν πληροφορίες πως στην απολογία του στους αστυνομικούς ανέφερε πως δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει.

Την κοιτούσε για τρεις ώρες αφού τη σκότωσε
Οι κάμερες δείχνουν πως η γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και πως για τρείς ώρες μετά το γεγονός ο 55χρονος κοιτούσε το άψυχο σώμα της πριν αυτοτραυματιστεί. Ακόμη, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, με πρωτοφανή ψυχραιμία, ο 55χρονος γυναικοκτόνος όχι μόνο διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά επιχείρησε και να αποπροσανατολίσει συγγενείς, φίλους, αλλά και την αστυνομία στέλνοντας SMS από το κινητό της.

Όπως δήλωσε η υπάλληλος που εργαζόταν στο φαρμακείο της 43χρονης: "6η ώρα χτυπάει το κινητό μου, με παίρνει ο άντρας της, μου λέει θέλω τα δεύτερα κλειδιά γιατί δεν κατεβαίνει το στοράκι από μπροστά. Του έδωσα τα κλειδιά, έκτοτε κατέβηκαν τα στόρια και δεν ξανάνοιξαν. Μου ήρθε κι ένα μήνυμα στο κινητό 20:10 από την Αΐντα, το οποίο δεν ήταν από την Αΐντα ότι "είμαστε καλά μην ανησυχείς”".

Τη στραγγάλισε με το ένα του χέρι
Σύμφωνα με πληροφορίες, το στυγερό έγκλημα έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου. Το υλικό βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας που αναμένεται να πάρει κατάθεση από τον 55χρονο που νοσηλεύεται μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ιατροδικαστική έκθεση σοκάρει. Φαίνεται να στραγγάλισε την 43χρονη με το ένα του χέρι. Ήταν τέτοια η πίεση που άσκησε που προκάλεσε ακόμα και κάταγμα στο κεφάλι της άτυχης γυναίκας, που όπως φαίνεται πάλεψε μάταια μέχρι τέλους για να σώσει τη ζωή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα