Ακρίβεια: Δύσκολο το Πάσχα για τους νονούς. Μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα είδη

Ακρίβεια: Δύσκολο το Πάσχα για τους νονούς. Μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα είδη

Τιμές που «καίνε», πανάκριβες λαμπάδες, απλησίαστα τα σοκολατένια αυγά. Το ράλι ακρίβειας κάνει δύσκολο και το Πάσχα του νονού και της νονάς.
Πέρσι οι λαμπάδες, απλές και παραδοσιακές είχαν από 2 έως 4 ευρώ. Φέτος, από 3 έως και 10 ευρώ και οι πιο στολισμένες με δωράκια είχαν από τα 10 ευρώ μέχρι και τα 40 ευρώ, φέτος οι τιμές έχουν πολλαπλασιαστεί και ξεκινούν και πάλι από τα 10 αλλά φτάνουν ως και τα 50.

Τον ανήφορο έχουν πάρει και τα σοκολατένια αυγά.

Η πανελλαδική έρευνα του LIVE NEWS για τα αυγά από σοκολάτα, απαραίτητα για κάθε βαφτιστήρι, με βάρος από 600-700 γραμμάρια, πέρσι κατέγραψε πως ξεκίναγαν από 12 ευρώ και χτύπαγαν ταβάνι στα 20 ευρώ ανάλογα και με το μέγεθος. Φέτος, τα αυγά 600 γραμμαρίων ξεκινούν από 18 ως 66 ευρώ.

Όσο για το τσουρέκι που κάθε πασχαλινό τραπέζι πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ή και περισσότερα αν μιλάμε για μεγάλες οικογένειες, πέρυσι οι τιμές ήταν επίσης πιο κάτω και στα σκέτα και στα γεμιστά με σοκολάτα, με φρούτα, κάστανα ή και συνδυασμούς και επικάλυψη.

Οι τιμές είχαν από 5 ευρώ τα απλά και έφταναν στα 15 ευρώ το τεμάχιο για τα πιο ακριβά. Φέτος, πάλι με καπέλο λόγω του ενεργειακού κόστους, πωλούνται από 7 ως 15 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή το κόστος έχει εκτοξευτεί από 75 στα 131 ευρώ σχεδόν τα διπλάσια λεφτά.

Ακριβότερα κατά πολύ είναι και τα παιχνίδια, αλλά και τα ρούχα.

Έτσι πρακτικά ένας νονός δύσκολα θα καταφέρει να ικανοποιήσει το βαφτιστήρι με λιγότερα από 200 – 250€. Αν μάλιστα έχει δύο βαφτιστήρια τότε όλο το δώρο Πάσχα θα πάει εκεί.

Δώρα για τα βαφτιστήρια σας: Πρωτότυπες προτάσεις για αγόρια & κορίτσια ηλικίας 2 έως 6 ετών

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα