Απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου – Έντονες αποδοκιμασίες από το πλήθος έξω από τα δικαστήρια

Απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου – Έντονες αποδοκιμασίες από το πλήθος έξω από τα δικαστήρια

Απολογείται εδώ και λίγη ώρα στον ανακριτή, η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη της Τζωρτζίνα. Στα δικαστήρια τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.
Έντονες αποδοκιμασίες από το πλήθος
Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 12 η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα λογοδοτήσει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια.

Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ η κατηγορούμενη έφτασε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και μονάδες της ΟΠΚΕ είχαν αποκλείσει την είσοδο στο κτίριο 9 όπου απολογείται η 33χρονη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν σπρωξίματα την ώρα που η κατηγορούμενη οδηγούνταν προς την ανακρίτρια.

Με μαύρο μπουφάν και αλεξίσφαιρο γιλέκο
Η 33χρονη πέρασε το κατώφλι του γραφείου της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί. Το πλήθος φώναζε «Θάνατος, θάνατος, ψόφα».

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνελήφθη ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ δεν έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς.

Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για το φόνο του παιδιού της.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, προσέρχεται σε απολογία αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά το θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η υπερασπιστική γραμμή
Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπισή της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».

Η ώρα της αλήθειας
Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Η 33χρονη κατηγορούμενη καλείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις στον ανακριτή για όσα συνέβησαν στην 9χρονη Τζωρτζίνα την ώρα που βρισκόντουσαν μόνες στο δωμάτιο του νοσοκομείου και έχασε τόσο άδικα τη ζωή της.

Tην ίδια ώρα, η 33χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της, όχι μόνο δε «σπάει», αλλά για να αποδείξει – όπως υποστηρίζει – ότι είναι αθώα, δηλώνει διατεθειμένη μέχρι και να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους.

Αν και δικονομικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ελλάδα ως αποδεικτικό μέσο, η ίδια προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Και όπως φαίνεται αυτή θα είναι η γραμμή της μέχρι τέλους.

Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο
Σε μία νέα σημαντική αποκάλυψη προχώρησε μέσα από το κεντρικό δελτίο του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης από τις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρούλα Πισπιρίγκου που ήταν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας, αναζητούσε στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες με συγκεκριμένες λέξεις – «κλειδιά».

Οι δολοφονικές δόσεις στη Τζωρτζίνα
Σύμφωνα με την δικογραφία, η κατηγορούμενη φέρεται να χορήγησε πέντε φορές κεταμίνη την 9χρονη Τζωρτζίνα, από την προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας.

Η πρώτη δόθηκε στις 11 το πρωί, η δεύτερη 24 λεπτά αργότερα, ακολούθησαν δύο δόσεις στις 18:30 και άλλη μία τα μεσάνυχτα. Η χαριστική βολή δόθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2022, στις 14.28 το μεσημέρι. Μετά από πάνω από μία ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί δυστυχώς κατέληξε.

Τι κρύβει το tablet
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει ξεκινήσει η εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας ώστε να εξεταστεί τι ενδεχομένως κρύβει το tablet που τοποθέτησε η κατηγορούμενη μητέρα στο φέρετρο της κόρης της.

Η εκταφή θα βοηθήσει, επίσης, ώστε να γίνει ανάλυση στα μαλλιά της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών και γενετιστών, αναζητούν τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου των δύο άλλων κοριτσιών.

Ερωτήματα για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς
Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πατρών προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον «περίεργο», θάνατο της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, εξετάζουν ξανά το θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2020, με αρκετούς να μιλούν για οικονομικές διαφορές της αποθανούσας με το ζευγάρι.

Η 33χρονη κατηγορούμενη, φέρεται να την είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν φύγει από τη ζωή, δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι ανιψιά της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα