Ο Μπαμπακούλης μου. Μου λείπει πάρα, πάρα, πάρα, μα πάρα πολύ: Η σπαρακτική αφήγηση της Ιωάννας

Ο Μπαμπακούλης μου. Μου λείπει πάρα, πάρα, πάρα, μα πάρα πολύ: Η σπαρακτική αφήγηση της Ιωάννας

Η έκθεση της μικρής Ιωάννας βαθμολογήθηκε με άριστα και έγινε viral προκαλώντας κύμα συμπαράστασης στο διαδίκτυο για την σπαρακτική ιστορία της.
«Ο Μπαμπακούλης μου. Μου λείπει πάρα, πάρα, πάρα, μα πάρα πολύ. Στεναχωριέμαι τόσο πολύ που δεν είναι κοντά μου. Θα ήθελα να τον έκανα μια αγκαλιά και να του έδινα ένα γλυκό φιλί. Βασικά όχι, μια αγκαλιά και ένα φιλί, πολλές αγκαλιές και πολλά φιλιά θα ήθελα να του δώσω. Θυμάμαι όταν είχε κέφια το πρωί και με έλεγε μπουμπού» γράφει στην έκθεσή της η μικρή Ιωάννα.
Όπως γραφεί η ίδια ο πατέρας της ήταν μόλις 50 ετών όμως ο κορoνοϊός στάθηκε πιο δυνατός.

«Τον μπαμπά μου τον έλεγαν Ηλία και φέτος την άνοιξη στις 16 Μαΐου θα γινόταν 50 ετών. Ήταν πολιτικός μηχανικός. Περνούσα πολύ ωραία μαζί του και μαλώναμε αρκετές φορές, ήταν αυστηρός και γλυκούλης όταν ήθελε» αναφέρει στην έκθεσή της η Ιωάννα.

Την ίδια ώρα ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η έκρηξη κρουσμάτων και νεκρών κορωνοϊού με τον Νίκο Τζανάκη να προειδοποιεί πως η Όμικρον 2 είναι 50% πιο μεταδοτική και ίσως φτάσουμε τα 35.000 κρούσματα καθημερινά.

Η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών με τα κρούσματα πλέον να είναι σταθερά πάνω από 22000 και τους νεκρούς να ανεβαίνουν στις 12 Μαρτίου στους 39, στις 13 Μαρτίου στους 48, και στις 14 Μαρτίου στους  70.
Την επέλαση της Όμικρον καταδεικνύει και ο αριθμός επωνύμων που ασθένησαν αυτές τις ημέρες από κορoνοϊό  ακόμα και αν ήταν τριπλά εμβολιασμένοι. Χαρακτηριστότερο παράδειγμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θετικός στον κορoνοϊό και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Ο πρόεδρος της Βουλής διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό, αφού υποβλήθηκε σε rapid test. Ο κ. Τασούλας είναι πλήρως εμβολιασμένος, τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ελαφρά και θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη υγειονομική διαδικασία.

Θετικός στον κορoνοϊό διαγνώστηκε και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Χρήστος Δάντης όπως έκανε ο ίδιος γνωστό στα social media. Ο ίδιος ενημέρωσε τους φίλους του πως είναι θετικός στον κορωνοϊό από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Συνέπεια ήταν να ακυρωθεί η προγραμματισμένη του εμφάνιση ενώ σημείωσε πως έχει λάβει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου.

Την ανακοίνωση πως είναι θετικός έκανε και ο Νίκος Μουτσινάς με συνέπεια να μην προβληθεί η εκπομπή του.

Την ίδια ώρα, η προληπτική χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα μεγάλης ηλικίας με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης βρίσκεται στο τραπέζι των επιστημονικών επιτροπών σε όλο τον κόσμο, ενω ανοιχτό παραμένει και το θέμα της αξιολόγησης  της 3ης δόσης σε παιδιά και εφήβους.