Πάτρα: Σε λίγες ώρες θα βγουν οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας - Θα είναι το κλειδί

Πάτρα: Σε λίγες ώρες θα βγουν οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας - Θα είναι το κλειδί

Σε λίγες ώρες θα βγουν οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ήδη, οι συνάδελφοι θα κάνουν κάποιες τελικές επιβεβαιώσεις, ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.

 Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και αναμένονται οι ανακοινώσεις. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ. Εγώ όμως ιατροδικαστής πρέπει να περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να μιλήσω με βεβαιότητα. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά με τα μέσα της επιστήμης.

“Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας θα είναι το “κλειδί” για να ξεκλειδώσει τα ερωτήματα που ήταν αναπάντητα στους δύο άλλους θανάτους” τόνισε.

 

Κατερινόπουλος: Γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι των 3 παιδιών στην Πάτρα

Το ξέσπασμα του πατέρα – Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες
 
 Ξεσπά ο πατέρας των τριών παιδιών που πέθαναν μέσα σε 3 χρόνια στην Πάτρα, για τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, τα έκαναν λόγο για θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από εισπνοή αερίου, επικαλούμενα έκθεση ιατροδικαστή. Οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν άμεσα από την Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας, με τον Μάνο Δασκαλάκη να προαναγγέλλει πως θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους αναπαράγουν τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης χαρακτηρίζει “αθλιότητα” το άρθρο και ευχαριστεί εκ μέρους όλης της οικογένειας τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για τα γρήγορα αντανακλαστικά και την άμεση διάψευση.

 Όπως αναφέρει μιλώντας στο tempo24.news: «Δημοσιεύματα σαν το απογευματινό ούτε βοηθούν την έρευνα των αρχών, ούτε τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που με άριστα αντανακλαστικά διέψευσε ταχύτατα αυτήν την αθλιότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η απάντησή μας στους εμπνευστές της θα δοθεί πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς μικρή μερίδα αυτοαποκαλούμενων ως δημοσιογράφων δεν σέβεται ούτε τον πόνο μας, ούτε τη μνήμη των παιδιών μας. Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε».

Αλαλούμ με την ιατροδικαστική έκθεση
 Yπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα αναστάτωση προκλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η μικρή Τζωρτζίνα πέθανε από εισπνοή τοξικού αερίου και τη διάψευση που ήρθε λίγο αργότερα από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Αρχικά, πηγές της υπηρεσίας, με βαθιά γνώση της υπόθεσης των διαδοχικών θανάτων των μικρών αδερφών ανέφεραν ότι πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες, όσο η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ.

Η επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας:
 Στη συνέχεια εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση:

 «Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο “Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, οι έρευνες συνεχίζονται.

 Αθήνα 21/2/2022

 Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

 Νικόλαος Γ Καρακούκης

Ξεκινούν οι καταθέσεις 

Εικοσιπέντε γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιδιώτες, αναμένεται να καταθέσουν στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Πάτρας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου -μέσα σε 32 μήνες- των τριών αδελφών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι ετών και εννέα χρόνων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα