Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία

Στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Σήμερα οι τρεις από τους συλληφθέντες οδηγούνται στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν την Κυριακή, διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Παραδόθηκε 25χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη
Σημειώνεται πως την Τρίτη παραδόθηκε αυτοβούλως στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνοδευόμενος από συνήγορο, εμφανίστηκε στην ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τα προηγούμενα 24ωρα και αναζητούνταν. Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.

Πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκε και δολοφόνησε τον Άλκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην περιοχή της Χαριλάου.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 25χρονος «Αθηναίος» γνωστοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ, ενώ… περηφανευόταν για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων.

Είναι η 10η σύλληψη για τη δολοφονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια, από το σύνολο των 11 ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο περιστατικό, παραμένει ασύλληπτος μόνο ένας 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να διέφυγε στην πατρίδα του.

Όπως αναφέρουν πηγές της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο, που ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, εκκρεμούν κάποιες τυπικές διαδικασίες για την έκδοση του εντάλματος το οποίο θα καταστεί στη συνέχεια ένταλμα διεθνούς αναζήτησης (ερυθρά αγγελία).

Δώδεκα οι επιβαίνοντες στα τρία οχήματα
Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου.

Όσο περνούν οι ώρες τα στόματα ανοίγουν, με τους συλληφθέντες και συμμετέχοντες στη δολοφονική επίθεση να κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Όπως είναι ήδη γνωστό, τρία αυτοκίνητα βρίσκονταν στο σημείο του φονικού το μοιραίο βράδυ ψάχνοντας οπαδούς του Άρη.

Πρόκειται για ένα CITROEN C3 λευκό, του οποίου οδηγός ήταν ο 23χρονος τον οποίο έχουν στο στόχαστρο οι Αρχές, συνοδηγός ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, πίσω από τον οδηγό καθόταν ένας 21χρονος και πίσω από τον συνοδηγό ένας 20χρονος επίσης με καταγωγή από την Αλβανία.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα RENAULT CLIO μαύρο, αυτό που στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να φεύγει από τον μονόδρομο. Οδηγός σε αυτό το αυτοκίνητο ήταν ένας 22χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό έναν 22χρονο επίσης ημεδαπό. Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν ένας 21χρονος και ένας 20χρονος επίσης ημεδαποί.

Το τρίτο αυτοκίνητο είναι ένα VW POLO γκρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα