Κάιρο: Θύμα στυγερής δολοφονίας ο Νίκος Κάτσικας

Θύμα στυγερής δολοφονίας έπεσε τελικά, όπως όλα δείχνουν, ο επί χρόνια ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Αίγυπτο, Νίκος Κάτσικας που βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος,στο σπίτι του με πολλαπλές μαχαιριές το περασμένο Σάββατο, ενώ αγνοείτο για μέρες.
Μαχαιρωμένος με πολλαπλά τραύματα στο διαμέρισμά του, στο Κάιρο βρέθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας, ανταποκριτής του αθηναϊκού πρακτορείου.

Για αρκετές ημέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας συνέλαβαν έναν διανομέα που ομολόγησε την πράξη του ενω εξετάζεται το ενδεχόμενο το κίνητρο να βρίσκεται στις προσωπικές σχέσεις των δύο ανδρών.

«Εντόπισαν έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος έκανε delivery. Βρέθηκαν μαζί με τον συλληφθέντα κάποια ευρώ, ένα μικρό ποσό βέβαια δεν είναι μεγάλο, γύρω στα 260 ευρώ», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου,Μιχάλης Γκρουνστέιν.

Οι αιγυπτιακές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο της δολοφονίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία ο καθ΄ομολογίαν δράστης, είχαν με τον Νίκο Κάτσικα οικονομικές και προσωπικές διαφορές.

«Ήταν σοκ όταν έμαθα ότι πέθανε και τώρα είναι δεύτερο σοκ όταν μαθαίνω ότι δολοφονήθηκε στο σπίτι του», δήλωσε ο δημοσιογράφος, Τέρενς Κουίκ.

«Δημιουργικός,τρεχαλαντζής»
Ο έμπειρος δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως ανταποκριτής στην Αίγυπτο ενώ αρθρογραφούσε και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου.

«Ήταν δημιουργικός και συνεπής. Ευσυνείδητος και οραματιστής. Ένας άνθρωπους που αφιέρωσε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην αναβίωση του παροικιακού τύπου», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

Ο Νίκος Κάτσικας, ήταν κοντά στην εκκλησία και όπως λένε όσοι τον γνώριζαν και πολύ καλός ψάλτης.

«Ήταν θα έλεγα και ο πρώτος ψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας. Τις μεγάλες εκδηλώσεις εκείνος τις έψελνε και μάλιστα με ένα όργανο που είχε μαζί του για να κρατάει», αποκάλυψε ο Τέρενς Κουίκ.

Οι δικοί του άνθρωποι πενθούν για τον φίλο, τον συνοδοιπόρο, τον άψογο συνεργάτη και  για το κενό που αφήνει πίσω του στην ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα