Τζουμέρκα: Στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του ο νεαρός σκιέρ που έπεσε σε γκρεμό

Τζουμέρκα: Στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του ο νεαρός σκιέρ που έπεσε σε γκρεμό

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο νεαρός σκιέρ, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής έπεσε σε γκρεμό 300 μέτρων στα Τζουμέρκα και αγνοείτο για ώρες. 

Ο νεαρός ορειβάτης που ανασύρθηκε από γκρεμό στον Καταρράκτη Άρτας, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Λίγο πριν τις έξι προσέγγισε το σημείο ελικόπτερο Super Puma προσέγγισε το σημείο και παρέλαβε τον νεαρό ο οποίος είναι βαριά τραυματισμένος.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα είχε τεθεί ήδη σε ετοιμότητα.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και από κει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας από γκρεμό στην ορεινή περιοχή της κοινότητας Καταρράκτη στα Τζουμέρκα Ηπείρου και παρελήφθη από Ε/Π του ΕΚΣΕΔ.

Το νεαρό εντόπισαν ομάδα της ΕΜΑΚ μαζί με άλλους ορειβάτες αλλά η ανάσυρση αποδείχθηκε  ιδιαίτερα δύσκολη και το πρώτο ελικόπτερο που έσπευσε δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει στο σημείο.

Ο νεαρός -περίπου 20 με 23 ετών- μαζί με άλλα άτομα έκαναν ορειβατικό σκι σε ορεινή περιοχή κοντά στον Καταρράκτη. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη και καλύπτεται από χιόνι. Ο νεαρός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σκιές γλίστρησε και κατέληξε στον γκρεμό. Ο πατέρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ έμπειρος ορειβάτης και έχει την ιδιότητα του οδηγού βουνού, βρισκόταν στο σημείο.

 Από τα Γιάννενα κινήθηκε δύναμη της ΕΜΑΚ για να επιχειρήσει στην περιοχή όπως και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τα κλιμάκια των Τζουμέρκων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν16 πυροσβέστες με την O.O.E.Δ. της 5ης ΕΜΑΚ και 6 οχήματα και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ. Σύμφωνα με το epiruspost, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησαν για την ανάσυρση του ορειβάτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα