Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί: Προς νέα παράταση των μέτρων; Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί: Προς νέα παράταση των μέτρων; Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Συνεδριάζoυν σήμερα οι ειδικοί μετά την αναβολή της χθεσινής συνάντησης λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί το εάν θα παραταθούν ή θα χαλαρώσουν έστω και μερικώς τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία ισχύουν σήμερα.

Πολλοί από τους ειδικούς είναι επιφυλακτικοί στο να χαλαρώσουν τα μέτρα καθώς ναι μεν υπάρχει μια σαφής αποκλιμάκωση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, όμως, οι σκληροί δείκτες εξακολουθούν να δείχνουν «σημάδια πίεσης».

Την Τετάρτη καταγράφηκαν 115 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, στους 646. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και αυτό είναι που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους οι επιστήμονες και η κυβέρνηση.

Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ πιθανό να εισηγηθεί η Επιτροπή την παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα.

Κάποιοι θα έβλεπαν ίσως θετικά σε πρώτη φάση την αύξηση του αριθμού των θεατών στα γήπεδα και σε δεύτερο χρόνο την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα που ισχύουν αφορούν στην απαγόρευση της μουσικής στους χώρους διασκέδασης, στη λειτουργία της εστίασης μόνο με καθήμενους έως έξι άτομα ανά τραπέζι και περιορισμό ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ και σουπερμάρκετ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα