Λεωφόρος Συγγρού: Θα είχαμε εκατόμβη νεκρών αν ήταν εργάσιμη μέρα - Τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη

Λεωφόρος Συγγρού: Θα είχαμε εκατόμβη νεκρών αν ήταν εργάσιμη μέρα - Τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη

Άνοιξε η λεωφόρος Συγγρού που παρέμενε  κλειστή από τα ξημερώματα οπότε και σημειώθηκε η ισχυρότατη έκρηξη στο εξαώροφο κτήριο στην λεωφόρο Συγγρού 3 , στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Η λεωφόρος Συγγρού,  είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα από τον Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων, λόγω της ισχυρής έκρηξης σε κτήριο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/1).

Ο δρόμος άνοιξε στις 21:00, καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του διότι υπήρχαν συντρίμμια στο σημείο με κομμάτια από τζάμια, αλλά και διάφορα υλικά.

 Γλιτώσαμε από θαύμα αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής και δεν ήταν αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της κακοκαιρίας, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε 78χρονος ένοικος ενώ κινδύνευσαν σοβαρά και ένας διερχόμενος οδηγός ταξί και ο πελάτης που εξυπηρετούσε.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε τζαμαρίες, καταστημάτων και σε παρακείμενα κτήρια   σε ακτίνα 200 μέτρων.

Η λεοφώρος Συγγρού έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Κάτοικοι από τα γύρω κτήρια έντρομοι βγήκαν στο δρόμο να δουν τη συμβαίνει. Από την έκρηξη η λάμψη που προκάλεσε και ο εκκωφαντικός θόρυβος έγινε αισθητός σε αρκετά μεγάλη απόσταση 

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Οι αρχές διεξάγουν ελέγχους στα παρακείμενα κτίρια αλλά και στο δίκτυο του φυσικού αερίου , καθώς αρχικά θεωρήθηκε ότι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης, που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, αλλάζουν όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτίριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από την Πυροσβεστική μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ενώ έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα