Θεσσαλονίκη - Βιασμός 24χρονης: Ήμουν κακοποιημένη - Έγιναν κι άλλες καταγγελίες - Τις εκδίδουν

Θεσσαλονίκη - Βιασμός 24χρονης: Ήμουν κακοποιημένη - Έγιναν κι άλλες καταγγελίες - Τις εκδίδουν

Η  24χρονη κοπέλα στην Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν βρέθηκε εκεί καλεσμένη σε πάρτι.

Θα δώσει νέα κατάθεση την  Παρασκευή το μεσημέρι , παρουσία ψυχολόγου.
Η κοπέλα έχει κληθεί να καταθέσει, με την ανακρίτρια να έχει ήδη στα χέρια της την ιατρική εξέταση, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν και τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Επίσης, έχει ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος της έρευνας για να δουν αν πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας.

Ζιώγας: έγιναν κι άλλες καταγγελίες για εμπλεκόμενα πρόσωπα 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Θανάσης Ζιώγας, συνήγορος της 24χρονης που καταγγέλλει τον ομαδικό βιασμό της στην Θεσσαλονίκη, την Πρωτοχρονιά.

Όπως είπε, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, «η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, το βράδυ. Ένας εργαζόμενος, το βράδυ της Κυριακής, έκανε την ιατροδικαστική εξέταση. Θα μπορούσε να γίνει και πιο γρήγορα. Το περιστατικό έγινε την Πρωτοχρονιά, η καταγγελία το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για παραλείψεις».

«Με ενημέρωσαν από το ανακριτικό γραφείο ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, από τις οποίες θα προκύπτει και εάν της χορηγήθηκε κάποια ουσία», επεσήμανε ο κ. Ζιώγας, ενώ σημειώνεται πως το δείγμα έχει σταλεί σε εργαστήριο της Ελβετίας για πλήρη διερεύνηση.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως «δεν τέθηκε από εμάς ζήτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Την Παρασκευή που θα γίνει συμπληρωματική κατάθεση από την 24χρονη, θα καταθέσουμε φωτοτυπίες με τα μηνύματα στο κινητό της και με τις κλήσεις που έγιναν το επίμαχο διάστημα, γιατί αυτό έχει αξία, διότι κάποιος την κάλεσε να γυρίσει πίσω στο ξενοδοχείο…».

 Σχετικά με τις αναφορές του και για άλλες καταγγελίες, είπε «Πίστεψα και εγώ ότι υπάρχει ένα κύκλωμα και δεν πιστεύω ότι η υπόθεση της Γεωργίας ήταν η μοναδική. Έκανα και εγώ έκκληση να βγουν και να μιλήσουν όσοι τυχόν είχαν ανάλογες εμπειρίες στο παρελθόν. Χθες κάλεσαν στο γραφείο μου δύο γυναίκες, σήμερα δέχθηκα και άλλα τηλεφωνήματα σχετικά. Μου καταγγέλλουν συναφή περιστατικά και εγώ δεν έκανα ερωτήσεις, αλλά τις παρέπεμψα στις Αρχές, λέγοντας τους και ότι δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση για αυτές, προκειμένου να μιλήσουν στην Δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς εάν σε αυτά τα τηλεφωνήματα, οι αναφορές έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα που καταγγέλλονται από την 24χρονη, ο συνήγορος της είπε «νομίζω έχουν συνάφεια αυτές οι καταγγελίες και θα αξιολογηθούν από τις Αρχές», ενώ εκτίμησε ότι στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από τις Αρχές, είναι πιθανό να προκύψει κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών.

 Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο νομικός Νίκος Διαλυνάς που μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «αλλαγή της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη. Περιέγραψε ότι, η κοκαΐνη με τα πάρτι σπίτια είναι ο πυρήνας μιας κατάστασης στην οποία πέφτουν θύματα νεαρές κοπέλες, επικαλούμενος καταγγελίες που του έχουν γίνει.

Ο ίδιος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει από κοινού την υπόθεση της 24χρονης με τον Θ.Ζιώγα. «Όχι ίσως, αλλά πάντα θα είναι ο κύριος Ζιώγας στην υπόθεση ο οποίος και την άνοιξε», απάντησε ερωτηθείς αν θα αναλάβει.

Οι καταγγελίες 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι δύο καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ο δικηγόρος της 24χρονης, αφορούν η πρώτη σε μία γυναίκα που κατήγγειλε ότι το 2016 έπεσε θύμα βιασμού από πρόσωπο που φέρεται να πρωταγωνιστεί και στον βιασμό της Γεωργίας και η δεύτερη στην καταγγελία που έκανε μία μητέρα ότι η κόρη της βιάστηκε σε ένα πάρκινγκ έπειτα από ανάλογο πάρτι, το 2018.

Ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε τις μαρτυρίες δύο ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πώς λειτουργούν τα κυκλώματα που παρασύρουν νεαρές γυναίκες σε πάρτι με ναρκωτικά και μαστροπεία, καθώς εργάζονται σε νυχτερινά μαγαζιά που οργανώνουν αυτά τα πάρτι. “Παράνομα πάρτι σε διάφορους χώρους, τις παίρνουν εκεί, τις εκδίδουν σε πλούσιους φίλους τους. Τις πληρώνουν ώστε να περάσουν καλά μαζί τους, απ’ όσο ξέρω. Τους προσφέρουν ναρκωτικά…”, αναφέρει ο πρώτος μάρτυρας.

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία ενός εργαζόμενου ως DJ σε νυχτερινό μαγαζί, που διοργανώνει τέτοια πάρτι. Η μαρτυρία του θεωρείται σημαντική για την έρευνα περί ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας, που έχει διατάξει η Δικαιοσύνη. “Άτομα από την νύχτα προσελκύουν νεαρές κοπέλες, που δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν την νύχτα, επτά στα επτά και ‘κλείνουν’ τα μαγαζιά. Το σενάριο είναι απλό. Πάρτι με κοπέλες και ναρκωτικά”, αναφέρει.

Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι στοχεύουν και σε φοιτήτριες, όπως αναφέρει ένας από τους μάρτυρες στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η 24χρονη Έδωσε συνέντευξη με ακάλυπτο το πρόσωπό της και μίλησε για τα όσα φρικτά έζησε με τον βιασμό της  σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Τα όσα αποκάλυψε 

Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα, έχω εικόνα από αυτήν την κατάσταση, από τον έναν τον άνθρωπο τη στιγμή που πάει να… που είμαι εγώ στο κρεβάτι… και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του και ήταν από πάνω μου. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο. Δεν θυμάμαι εγώ να αφαίρεσα κάτι, δεν είχα απολύτως καμία λειτουργικότητα. Δεν είχα απολύτως καμία συνείδηση, για κάτι τέτοιο δεν θα συναινούσα ποτέ αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω»

 «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη το που βρίσκομαι. Ένιωθα ότι είμαι σε ένα δωμάτιο… μέχρι εκεί που σταμάτησε η μνήμη μου, τη στιγμή που το πλήρωσα και πήγαινα σε αυτό… Έτσι όπως σηκώθηκα βλέπω κάτω το εσώρουχό μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό, ότι βλέπω κάτι το οποίο δεν θυμάμαι να το έβγαλα»

Στο πάρτι προσκλήθηκε από έναν φίλο της κι αποφάσισε να πάει καθώς είχε δεχτεί πολλά μηνύματα και κλήσεις και το θεώρησε προσβολή αν δεν πήγαινε. Βρέθηκε σε μία σουίτα ξενοδοχείου, ανάμεσα σε αγνώστους, και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκεί δεν της άρεσε.

«Ήμασταν μόνες μας σε μία γωνία, 3 άτομα, 3 κορίτσια, και αποφασίσαμε να απέχουμε από όλο αυτό. Ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν και ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε θα καθίσουμε μίση ώρα να πιούμε ένα ποτό να φύγουμε»

Η 24χρονη φέρνει στο μυαλό της τον τρόπο που άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της εκείνη τη νύχτα. Μιλάει για τα όσα είδε το επόμενο πρωί στη σουίτα μόλις ξύπνησε και αναφέρθηκε στις τραγικές απώλειες που τη σημάδεψαν όταν μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, έχασε τους γονείς και τον αρραβωνιαστικό της.

«Μέρα με τη μέρα μου έρχονται κάποιες εικόνες μέσα από το δωμάτιο. Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα. Έχω εικόνα από αυτή την κατάσταση, από τον έναν άνθρωπο, την στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του και ήταν από πάνω μου».

Για την υπόθεση του βιασμού της, η 24χρονη προσπαθεί να πάρει τα πράγματα με τη σειρά. Όπως λέει, βρισκόταν σε ρεβεγιόν στο σπίτι του εργοδότη της, όταν ένας φίλος της άρχισε να της στέλνει μηνύματα για να πάει σε πάρτι που διοργάνωνε σε ξενοδοχείο.

Με την 17χρονη φίλη της φτάνουν στο πάρτι και μπαίνουν στο δωμάτιο. Ο εφιάλτης της νεαρής μόλις έχει ξεκινήσει.

«Ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε θα καθίσουμε περίπου μισή – μία ώρα, να πιούμε ένα ποτό και να φύγουμε. Εγώ επέλεξα να πιω δύο ποτήρια σαμπάνια και μου έφεραν και ένα άλλο ποτό που δεν το είχα βάλει εγώ».

Κάποια στιγμή φεύγει από το πάρτι με τις δύο κοπέλες που ήταν μαζί αλλά η ίδια δεν έχει δυνάμεις να απομακρυνθεί. Κλείνει ένα δωμάτιο για να περάσει τη νύχτα και τότε, όπως καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή, πέφτει πάνω σε τρία άτομα που της κλείνουν τον δρόμο.

«Ήμουν ήδη ζαλισμένη, απλά ξαφνικά μετά από ένα σημείο άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Καθώς έφευγαν τα κορίτσια και εγώ πήγαινα στο αυτοκίνητο, δεν κατάφερα να το βρω ποτέ, μπόρεσα να πάω μέχρι ένα σημείο και δεν είχα κουράγιο να συνεχίσω να ψάχνω».

Η Γεωργία είναι ζαλισμένη και στέκεται με δυσκολία. Είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Είναι στην κατάσταση που κάποιοι όπως φαίνεται την ήθελαν και την οδήγησαν.

Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκαν μώλωπες στα πόδια της κοπέλας ενώ αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις αλλά και οι εξετάσεις ούρων.

Σύμφωνα με την 24χρονη την επόμενη ημέρα, ο εργοδότης της, μαζί με έναν φίλο του, την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο σε μια κατάσταση κατά την οποία ήταν εμφανώς κακοποιημένη όπως ισχυρίστηκε και η ίδια.

Έμεινα έκπληκτη από το κλίμα - Τι είπε η 17χρονη φίλη της για το πάρτι

Καλείται εκ νέου για κατάθεση 

Καλείται εκ νέου για κατάθεση η 24χρονη κοπέλα στην Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου που την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν βρέθηκε εκεί καλεσμένη σε πάρτι

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατάθεση της 24χρονης θα γίνει ενώπιον της ανακρίτριας και αυτή τη φορά, παρουσία ψυχολόγου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το αίτημα από το περιβάλλον της νεαρής γυναίκας να εισαχθούν νέα στοιχεία, αλλά και καθώς ανέκυψαν νέα ερωτήματα που πρέπει να υποβληθούν από τις ανακριτικές αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου 

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε ο εισαγγελέας για το τηλέφωνο της 24χρνης που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη  σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος της κοπέλας, αναφέρθηκε σε αυτά που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση σημειώνοντας ότι δείχνει εκχυμώσεις και η ιατροδικαστής υπογράφει πως δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία.

 Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» είπε o συνήγορος της 24χρονης και πρόσθεσε ότι δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 24χρονης, μιλά στο Newsbeast, ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας. 

Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες».

«Υπάρχουν άλλες δυο καταγγελίες στο χώρο της Θεσσαλονίκης για το κύκλωμα που ερευνάται. Δεν σχετίζονται με το επίμαχο πάρτι παρότι και ανήκουν στην δεύτερη, παράλληλη έρευνα. Είναι στο πλαίσιο της έτερης δίωξης που είναι σε εξέλιξη» επιβεβαίωσε ο κ. Ζιώγας.

«Οι τοξικολογικές παντως δεν έχουν βγει επίσημα, δεν τις έχει καν στα χέρια της η ανακρίτρια. Η πληροφορία είναι δημοσιογραφική» επανέλαβε.

Το θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ό,τι αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε ναρκωθεί, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, οι οποίες διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ,  δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της 24χρονης. “Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία”, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής κατηγορούμενος για την υπόθεση κατέστη ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του – κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα